Danny van Hecke

Geplaatst 4 dec. 2013 14:41 door Guy Vandyck   [ 5 dec. 2013 10:13 bijgewerkt ]
Facebook

We kennen hem als afgevaardigde, verslaggever op de site, mental coach in de dug-out, analyst in de kantine (als ze hem ontdekken bij Extra-Time zijn de dagen van Boskamp geteld), en trouwste supporter overal elders.
Dit seizoen neemt hij nog de taak als stand-in scheidsrechter erbij. Dat het niet makkelijk is weet iedereen. Dat het een hondenstiel kan zijn dat is duidelijk, zeker in een U21 reeks. 
Op de 6 wedstrijden die de U21 heeft gespeeld met een officiële scheidsrechter, zijn er 2 wedstrijden geweest waar de man in het zwart de tegenstander niet onder controle kon houden. Invallen als scheidsrechter heeft meer weg van stuntwerk dan de sprongen van Evel Knieval. Maar Diplomatische Danny 1 slaagde er wel al 4 keer in op 4 wedstrijden om alles in goede banen te leiden. En dat zoiets eens zo moeilijk is als de andere ploeg weet dat je bij de tegenstander aangesloten bent, dat hoeft geen betoog. Het is op eieren lopen met voetbalschoenen , dansen op een slappe baklijn en de kerk soms bewust uit het middenveld houden. Er zullen altijd spelers zijn die niet tevreden zijn, maar als de trainer van de verliezende tegenstander het een goede ref vindt, dan weet je dat je een goede wedstrijd hebt gefloten.

1 Zie ook Suske en Wiske album nummer 338