Speler in de kijker

Ken en Dylan genomineerd voor Druivenstreekspeler

Geplaatst 13 mei 2015 14:11 door Guy Vandyck   [ 13 mei 2015 14:29 bijgewerkt ]


We hebben dit jaar weer 2 spelers die genomineerd zijn voor Druivenstreekspeler van het jaar: Ken Geens en Dylan Fluyt!

Voor Ken zat het dit jaar nochtans niet allemaal mee dit jaar. Eerst viel hij uit in het najaar, en ook in de 2 seizoenshelft miste hij een hele reeks wedstrijden na een kwetsuur in de oefenwedstrijd tegen Huldenberg. Ondanks dat hij maar de helft van de wedstrijden speelde werd hij toch nog topschutter van Eizer. Zijn snelheid, wendbaarheid en techniek blijken een echte gesel voor de tegenstander. Dat zijn balgevoel tot het ongelooflijke grenst liet hij zijn door 3 keer op 2 wedstrijden met een lob te scoren. Dat hij het verschil maakte in verschillende wedstrijden lijdt geen twijfel.

Een andere speler die ons dit jaar verschillende punten heeft opgebracht is Dylan. Onze nummer 1 mag dan niet bij de grootste keepers gerekend worden (letterlijk dan), hij blinkt wel uit met springkracht, geweldige reflexen en een perfect inschattingsvermogen bij het uitkomen. Dylan speelt volgend jaar niet meer voor Eizer, maar we zullen hem in het hart blijven dragen.

De druivenstreekspeler van het jaar word bekendgemaakt tijdens de memorial Jean-Marie Dewit op 30 mei aan de terreinen van VOK.
Stemmen voor de publieksprijs kan via deze pagina op de site van VOK. Doen!!!

Jeroen Goossens en Kobe Schoofs

Geplaatst 4 mei 2014 01:22 door Guy Vandyck   [ 4 mei 2014 11:05 bijgewerkt ]


Op 31 mei organiseert VOK voor de vijftiende keer de memorial Jean-Marie Dewit. Na het tornooi wordt de trofee voor de Druivenstreekspeler van het jaar uitgereikt. Voor de publieksprijs zijn twee spelers van Eizer genomineerd, beiden werden topscorer voor Eizer in een seizoenshelft: 

Jeroen Goossens haalde voor de winterstop bijna een gemiddelde van 1 doelpunt per gespeelde wedstrijd: hij scoorde 11 keer op de 13 wedstrijden. In de wedstrijd tegen Rotselaar liet hij zelfs 3 maal de netten trillen. Helaas heeft hij beslist om ons na dit seizoen te verlaten; hij zal volgend jaar voor Vossem spelen.

Topscorer van de tweede seizoenshelft is de 18-jarige Kobe Schoofs. Hij heeft nog maar net zijn rijbewijs, maar blijkt al van zeer grote waarde voor de ploeg. Zowel tegen Haacht Statie als Hever scoorde hij de enige 2 doelpunten voor Eizer en werd zo matchwinnaar. Hij blijft wel spelen voor Eizer, dus we krijgen volgend jaar nog meer moois te zien.

Stemmen voor de publieksprijs kan je doen op de website van VOK Jezus-Eik. Doen!


Michel Depuydt

Geplaatst 2 mrt. 2014 11:47 door Danny van Hecke   [ 2 mrt. 2014 12:08 bijgewerkt door Guy Vandyck ]

Zondag 9 maart wordt de Eizerse aanvoerder Michel Depuydt 50 jaar. De klasbak staat nog elke week aan de aftrap in vierde provinciale en vorig seizoen speelde hij zelfs nog een reeks hoger. "Ja ik ben nog jong. Er is wel verschil in snelheid en explosiviteit tov die jonge veulens (die jonger zijn dan mijn eigen zoon)  waarmee ik nu speel. Maar voor de rest staan we gelijk. Ik train nog elke week twee keer en ik doe mijn best. Er is concurrentie maar toch haal ik elke week de 11. Trainer Niko Debremaeker heeft het op dat gebied niet makkelijk. Elke week moet hij van zijn ruime kern een paar mensen teleurstellen, en aan mij tot nu toe nooit. Ik heb eigenlijk minder moeite om de trainer te overtuigen dat ik er nog sta dan aan mijn echtgenote. Want die gelooft niet altijd dat ik op mijn leeftijd op het veld nog mee kan. Bij het seizoensbegin had ik gezworen dat dit mijn laatste seizoen zou worden. Nu we zover zijn twijfel ik. Indien we naast de promotie zouden pakken doe ik er in vierde zeker nog een jaar bij. Promoveren we dan vrees ik dat mijn hoofdstuk Eizer voorbij is. Maar dan blijf ik zeker nog meetrainen en ga ik misschien met de vrienden in het zaterdagvoetbal aan de slag.  In mijn lange voetballoopbaan behaalde ik 10 promoties (titel en eindronde) binnen. Hopelijk pak ik dit seizoen mijn elfde. Als Stokkelnaar van een Vlaamse vader en Franstalige moeder ben ik door RWDM uit de Stokkelse jeugdploegen weggehaald. Als 16 jarige speelde ik bij de UEFA's onder trainer Boskamp. Polle Demesmaeker was onze beste speler. Mijn ouders zagen in dat ik voor een profcarrière tekort kwam en ik moest studeren. Ik lukte als burgerlijk ingenieur en zocht mijn sportieve heil in de lagere reeksen. Ik speelde een tijdje bij Vorst in bevordering, bij Wolvertem in P1 en daarna bij Scup Jette. We speelden in tweede en de legendarische manager De Schrijver maakte daar zijn opwachting. Die bracht telkens meer dan een halve ploeg eigen spelers mee en we stegen naar eerste. Maar toen was de kassa leeg en het sprookje uit. Via Stokkel en Wezembeek belandde ik meer dan 10 seizoenen geleden bij Eizer. Daar heb ik me altijd goed thuis gevoeld. Eerst met Jef Van Hecke en Fille Goossens, nu met Kevin Fluyt, Ken Latine en consoorten. Nog nooit ben ik naar Eizer tegen mijn zin gereden om er te trainen. Ik ben wel nog eens voor 2 seizoenen naar Huldenberg verhuisd waar ik via de eindronde ook nog een promotie vierde. Daarna keerde ik terug. Daardoor miste ik de eerste titel in Eizer maar was er wel bij in 2009 en ik hoop dat we onze sterke terugronde kunnen doorzetten tot het einde. En wat we dan zullen doen ? Dat zien we dan wel.


Danny van Hecke

Geplaatst 4 dec. 2013 14:41 door Guy Vandyck   [ 5 dec. 2013 10:13 bijgewerkt ]

Facebook

We kennen hem als afgevaardigde, verslaggever op de site, mental coach in de dug-out, analyst in de kantine (als ze hem ontdekken bij Extra-Time zijn de dagen van Boskamp geteld), en trouwste supporter overal elders.
Dit seizoen neemt hij nog de taak als stand-in scheidsrechter erbij. Dat het niet makkelijk is weet iedereen. Dat het een hondenstiel kan zijn dat is duidelijk, zeker in een U21 reeks. 
Op de 6 wedstrijden die de U21 heeft gespeeld met een officiële scheidsrechter, zijn er 2 wedstrijden geweest waar de man in het zwart de tegenstander niet onder controle kon houden. Invallen als scheidsrechter heeft meer weg van stuntwerk dan de sprongen van Evel Knieval. Maar Diplomatische Danny 1 slaagde er wel al 4 keer in op 4 wedstrijden om alles in goede banen te leiden. En dat zoiets eens zo moeilijk is als de andere ploeg weet dat je bij de tegenstander aangesloten bent, dat hoeft geen betoog. Het is op eieren lopen met voetbalschoenen , dansen op een slappe baklijn en de kerk soms bewust uit het middenveld houden. Er zullen altijd spelers zijn die niet tevreden zijn, maar als de trainer van de verliezende tegenstander het een goede ref vindt, dan weet je dat je een goede wedstrijd hebt gefloten.

1 Zie ook Suske en Wiske album nummer 338


Ken Latine en Mario Dermé

Geplaatst 13 nov. 2013 23:30 door Guy Vandyck   [ 14 nov. 2013 00:13 bijgewerkt ]

Facebook

Ouwe getrouwe Ken Latine en het jong geweld Mario Dermé zorgden met hun tweetjes dat Bertem-Leefdaal kopje onder ging in de tweede helft. 
Het waren niet de meest verfijnde combinaties, maar de doelpunten vielen wel telkens na een actie waar de inzet en werkkracht de verdediging van Bertem-Leefdaal wegblies. Eerst zorgde Ken na een rush voor een verlossende 3-1 (al moeten we toegeven dat Bojan hier letterlijk een handje had toegestoken). 
Toen later Mario inviel ging ook hij in zijn gekende stijl op doel af, maar verloor onderweg echter de bal. Mario zou Mario niet zijn als hij zich niet in de verdediger zijn kuiten vastbeet en zo heroverde hij de bal aan de cornervlag. Hij had nog genoeg energie voor een mooie voorzet, zodat Ken zijn een tweede doelpunt scoorde. Ondertussen brieste Ken nog naar de scheidsrechter voor een verloren bal,;het toont alleen zijn honger naar meer.
Vijf minuten later had Ken nog de mogelijkheid tot een hattrick, hij legde de bal echter af voor de nog beter geplaatste Mario en zo hebben ze allebei voor elkaar de perfecte assist gegeven.


U21

Geplaatst 7 nov. 2013 14:07 door Guy Vandyck   [ 7 nov. 2013 14:08 bijgewerkt ]

Dat ze het hoofd koel kunnen houden, dat is het minste wat we kunnen zeggen. De tegenstanders van de U21'ers hebben het hun anders niet altijd even gemakkelijk gemaakt, en de wedstrijden waren soms meer dan 'pittig'. In Hoeilaart moest Ruben na een wilde tackle worden afgevoerd, in Saint-Michel kregen de tegenstanders 4 gele kaarten, bij Perwez zagen we zelfs 7 gele kaarten, 3 spelers werden weggestuurd met rood en Mathieu moest naar het ziekenhuis. En dan mogen de bezoekende ploegen in Eizer nog van geluk spreken dat onze altijd-klaarstaande-en-invallende-scheidsrechter Danny de vriendelijkheid zelve is en zijn kaarten op zak houdt (of vergeten is?).
De voorlopige balans dit seizoen ligt op 15 gele kaarten en 3 rode kaarten voor de tegenstanders en 2 gele kaarten voor Eizer. Van fair play gesproken...

Bojan Stupar (en 9 anderen...)

Geplaatst 5 okt. 2013 05:31 door Guy Vandyck   [ 5 okt. 2013 08:51 bijgewerkt ]

Facebook

Het is misschien net niet goed genoeg voor een plaats in het Guinness Book of Records, maar spectaculair is het in ieder geval. Na amper vijf speeldagen hebben niet minder dan 10 verschillende (!) spelers van Eizer gescoord. Tegen Haacht mocht Bojan als tiende speler dit seizoen juichen. Een belangrijk doelpunt, het eerste van de wedstrijd, één die onze jongens op weg zette naar een nipte overwinning.
  
De andere spelers die hem vooraf gingen waren: Jeroen Goossens, Geoffrey Van Crombrugge, Geert Pollentier, Andre Lecomte, Bruno Smedts, Stijn Van Laere, Kobe Schoofs, Kenneth Deneyer en Kevin Fluyt.Tom en Carla

Geplaatst 1 okt. 2013 13:39 door Aline Vandenplas   [ 1 okt. 2013 13:39 bijgewerkt door Guy Vandyck ]


Facebook

Na de wedstrijd tegen Haacht werden Carla en Tom in de bloemetjes gezet voor het geweldige mosselfestijn dat hij voor ons klaarspeelde!
Stuk voor stuk mensen met een groot hart voor Eizer!
Mathieu Desmet

Geplaatst 25 sep. 2013 13:52 door Guy Vandyck   [ 29 sep. 2013 03:12 bijgewerkt ]

 
Facebook
Het verstand komt met de jaren. Maar bij de ene is het al wat langer wachten dan bij de andere. En zo komt het dat Mathieu dit jaar Hoeilaart heeft achtergelaten om zich in te schrijven bij Eizer. Kwatongen beweren dat hij vooral was uitgekeken was op de clubkleuren van Hoeilaart...
Zijn tweede wedstrijd was al onmiddellijk tegen zijn ex-ploeg. Voor zo'n wedstrijd loop je al eens wat extra meters. Van de verdediging tot in de Hoeilaartse box bijvoorbeeld, om daar dan nog eens het balletje in de netten te deponeren. Twee vingers in de lucht, en een super contente Mathieu die zijn vriend en ex-ploegmaat in het Hoeilaartse doel verraste. De wederzijdse betuigingen van respect na de wedstrijd waren er niet minder warm door.


Kevin Somers

Geplaatst 15 sep. 2013 23:10 door Guy Vandyck   [ 27 sep. 2013 11:21 bijgewerkt ]

Facebook

We hadden hem graag uitgeroepen tot matchwinnaar van de eerste competitiewedstrijd van de reserven, maar ja... daarvoor moet je natuurlijk de wedstrijd gewonnen hebben. 
Aan de keeper lag het alvast niet. Hij stopte de ene bal na de andere, gooide zich in de voeten van de Kappelse-op-den-bosserse aanvallers (ja, hoe noem je inwoners uit Kapelle-op-den-Bos???) , en tikte de bal tussendoor over de lat. Bij een 2-2 stand had hij nog de mogelijkheid om de frustratie bij de Kappelenaars-op-den-bossianen compleet te maken, maar hij koos de verkeerde hoek.
Met positieve coaching joeg hij zijn medespelers nog in de aanval, maar de gelijkmaker bleef jammer genoeg uit.

1-10 of 12