Onze Club‎ > ‎Historiek‎ > ‎

Historiek Deel IV: Kampioenenploeg


1970: Het huidige Eendracht Eizer speelt zijn eerste match. De kleuren zijn geel-zwart

1972: Pastoor Mommaerts zegent het nieuwe terrein in, in aanwezigheid van het ganse dorp.

1974 en 1975 : Onze club speelt 2 opeenvolgende keren kampioen in het Katholiek Sportverbond. Spits Raymond Decoster wordt tot priester gewijd. Hij zal de komende jaren heel wat kinderen van ploegmaats dopen.
Omdat het toch menens was met de club, zocht voorzitter Desees naar een competitie. Maar dan moest er een terrein komen. Dankzij de gulle inbreng van Roger Charlier werd een terrein aangelegd. Tijdens een match op Bakenbos moesten de spelers zich omkleden in een afgedankte "bak" van een vrachtauto. Dat idee werd overgenomen en de eerste kleedkamers in Eizer werden een verbeterde copie daarvan. Maar in Eizer kon niet worden gevoetbald zonder kantine, en die werd steviger uitgebouwd. (En nadien verbouwd tot de huidige kleedkamers...)

De start in het Katholiek Sportverbond Brabant was denderend.
Het enthousiasme van de Eizerse jeugd en erbuiten kende geen grenzen. Hubert Wauters, Georges Dekelver, Roland Dekelver, Freddy Dekelver, Swois Sergeys. Allemaal dorpelingen die onze ploeg kwamen versterken. Vanuit Tervuren kwam dan nog de legendarische keeper Charly Vrancken, Eric Aelst en Jean Versauw (pa van ex Tervuren spits Danny).

In het Sportverbond werd meteen gestart met een tweede plaats. Aangezien kampioen Vijfhoek Liedekerke naar de KBVB uitweek promoveerde de tweede en dat was Eizer. Het jaar erop in een hogere reeks werd meteen kampioen gespeeld en nog een jaar later was het opnieuw bingo. De ploeg was intussen nog verder versterkt met Paul en Edwig Cordemans, Roger Vandevoorde en Jean Claude Clerens. Clerens was een duidelijke meerwaarde. Jean Claude was de sterke laatste man bij 4de nationaler FC Overijse maar viel daar in ongenade en zocht noodgedwongen nog voor half seizoen een nieuwe ploeg. En bij Eizer stond de deur voor iedereen open, zeker voor iemand die vanuit 4de nationale kwam.

Tijdens het seizoen 1975-76 zat er sleet op. Verplaatsingen waren geen pretje. Eizer was de enige ploeg van deze regio en alle andere ploegen kwamen vanuit het Brusselse en het Pajottenland. Pamel, Liedekerke, Ternat, Kobbegem, Relegem liggen niet bij de deur en daarom besloot men in Eizer om de grote stap richting KBVB te zetten.