Nieuws‎ > ‎

Zaterdagreserven sturen Machelen naar huis met 5-1

Geplaatst 29 apr. 2018 05:28 door Guy Vandyck   [ 29 apr. 2018 10:24 bijgewerkt ]


Machelen stond op een gedeelde 2de plaats en had nog geen enkel punt verloren tegen ploegen uit de 2de kolom. Veel kans gaven we onszelf niet op een overwinning, des te meer omdat we maar net aan 11 spelers geraakten. Tom Stockx kwam ons nog uit de nood helpen en Arne Stuckens speelde zijn 3de wedstrijd in de goal. Sven Vandervoort, Ruben Renard en Bryan Delbeke moesten we nog steeds missen. Het was 25 graden en beide ploegen kwamen dan overeen om na elk kwart een drankpauze in te lassen.Bij de aanvang was het wel duidelijk dat er een aantal snelle spelers bij Machelen speelden. Toch hielden "J3" (Jarne, Jonas en Jurgen; misschien wel een ideetje als naam voor een boysband) alles dicht in de verdediging. Net voor de eerste drankpauze werd Dorian bij een uitbraak foutief afgestopt op rechts ter hoogt van de middenlijn.  De vrije schop werd door Jarne Dekoster in het strafschopgebied gedropt. Aanvankelijk ging iedereen onder de bal door en ook de keeper kon hem niet klemmen, waarna Ruben Vandyck voorbij de 2de paal van het geharrewar kon profiteren. Aan de andere kant hiel Arne de voorsprong gaaf na een mooie reflex.


Iets voor de rust werd de voorsprong verdubbeld, na alweer een vrije schop aan de middenlijn. Deze keer was het Jurgen Sterckx die de bal afleverde aan Ewout De Kock die na een prachtige aanname de keeper verschalkte. Net daarna verzuimde Machelen te scoren toen 2 aanvallers alleen voor Arne kwamen na een te zwakke terugspeelbal. Jurgen had zich al bij het tegendoelpunt neergelegd, maar Arne stopte af en Asif ontzette. Eerder troffen ze ook nog eens de paal. Het werd duidelijk dat het niet het dagje van Machelen zou worden.
Na de rust maakte Machelen de aansluitingstreffer en spatte een andere kans op de deklat uiteen. Maar hun slordigheden in de passes en controles stapelden zich op. De centrale as was volledig voor Eizer en eiste de hoofdrol op. In het 4de kwart trokken we het laken definitief naar ons en scoorde Ewout een hattrick. 
Eerst kregen we een vrije schop nadat Collin Van Tuycom gehaakt werd. Ewout knalde die laag over de grond binnen.Daarna zette brak Jarne uit en forceerde een penaly. Ewout scoorde de 4de treffer, alweer van een stilstaande fase. 
De laatste goal was dan toch nog een veldgoal. Ruben die alweer een pas onderschept en aflegt aan Ewout en daarmee zijn 21ste goal van het seizoen maakte.