Nieuws‎ > ‎

Zaterdagreserven onderuit tegen Ramsdonk

Geplaatst 18 feb. 2018 02:57 door Guy Vandyck   [ 18 feb. 2018 02:58 bijgewerkt ]

Voor beide ploegen was dit de wedstrijd waar ze afstand wouden nemen van de staartploegen. Ramsdonk stond 4 punten achter Eizer, maar waren duidelijk bezig met een remonte. In hun laatste 5 wedstrijden hadden ze niet meer verloren.
De ploeg moet het al een tijdje zonder Bryan en Jannick stellen, maar ook Ewout (11 doelpunten in de laatste 5 wedstrijden voor de reserven) was er deze keer niet bij.
Voor Arne Stuckens is het zijn eerste wedstrijd als veldspeler dit seizoen, Jochen Vaeremens speelt nog eens op zaterdag en Bart Pussig tekent ook weer present. We hadden slechts 1 speler om te wisselen, maar dat mocht geen excuus zijn want bij Ramsdonk waren ze met 11.

Na nog geen 5 minuten spelen stond het al 0-1 en waren we op achtervolgen aangewezen.  Zeker in het begin van de wedstrijd zagen we heel wat kansen aan beide kanten en waren er snelle acties. Zo ook toen Jarne De Koster doorbrak tot aan de hoek van het strafschopgebied. De bal sprong even te ver van de voet  en de Ramsdonkse verdediger zag een kans om de bal e veroveren. Hij onderschatte echter Jarne's snelheid en kwam te laat. Ondanks dat de coach het ridicuul vond was strafschop de enige juist beslissing. Dylan Bolleyn zette die feilloos om en de stand was terug in evenwicht.
De eerstvolgende aanval was het alweer raak. Deze keer gaf Arne vanop links de perfecte voorzet. Een lange pas over de grond net achter de verdediging, en in de loop Van Dorian Hayen. die door de benen van de keeper binnen legde. Met zijn 2de goal in 2 wedstrijden krijgt hij ook de smaak te pakken.
Iets voor de rust kwam alles weer in evenwicht, een onhoudbaar shot van aan de rand van het strafschopgebied zorgde voor een 2-2 ruststand.
In de tweede helft zakte het Tempo. Ramsdonk kon nog scoren in een van de zeldzame kansen en controleerde van toen af de wedstrijd. Veel viel er niet meer te beleven tot er 20minuten voor tijd een aantal pionnen werden verschoven en er meer offensief werd gespeeld.
Het werd niet het dagje van Ruben Vandyck, eerst een bal op de paal, dan een kopbal op de keeper en dan een afgekeurde goal. Een vrije schop van Dylan werd in eerste instantie gered door de keeper, maar de goed gevolgde Ruben kon binnen tikken. Verbazing toen de goal werd afgekeurd, zelfs bij Ramsdonk wisten ze niet goed waarom. Maar blijkbaar was Ruben een fractie van een seconde te vroeg vertrokken en zou buitenspel gestaan hebben.


Het meer aanvallende spel van Eizer zorgde terug voor wat tegenaanvallen van Ramsdonk, Sven Vandervoort haalde nog alles uit de kast en zo bleef de stand op 2-3.

Meer foto's vind je hier...