Nieuws‎ > ‎

Zaterdagreserven maken 2-0 achterstand goed met noodploeg

Geplaatst 4 apr. 2018 01:30 door Guy Vandyck   [ 4 apr. 2018 01:32 bijgewerkt ]

Sinds de winterstop hadden de zaterdagreserven nog maar 1 punt gehaald. Dat was verrassend op het veld van Erps-Kwerps. Zij stonden toen nog 5de in de stand en konden op eigen veld zelfs de toppers Moorsel en Machelen verslagen. Tegen Eizer bleven ze echter steken op 5-5. Toen traden we aan met een sterke ploeg met heel wat reservespelers van de 1e ploeg. Sven Vandervoort, Ewout De Kock, Karl Demol, Jannick Hoymans, Koen Dewit en Jeroen Goossens versterkte de 14-koppige ploeg en zorgden voor de 5 goals.Nu hadden we de kans tegen staarploeg Melsbroek om weer eens punten te pakken. Helaas konden we deze keer maar op 1 reservespeler van de 1e ploeg rekenen. Erger nog: we startten de wedstrijd met 10 spelers, Dorian Hayen zou ons de 2de helft vervoegen. Jorghé Van Hecke was er na 5 weken rust terug bij, en ook Thomas Van Begin en Spyker zijn terug van weggeweest. Jonas Gilliams, Jarne De Koster en Dylan Bolleyn zijn ondertussen de vaste waarden in de 2de seizoenshelft.Na 13 minuten opende Melsbroek de score. Eerst was er balverlies op de flank door een uitschuiver van Spyker en ook in de tegenaanval waren de schoenen en het veld niet berekend op de snelheid van Jarne die ook niet recht bleef. Om maar te zeggen dat het soms aan kleine dingen ligt. 1-0 en Eizer was al op achtervolgen aangewezen. Melsbroek toonde echter dat de voorsprong niet onverdiend was. Zij hadden het meeste balbezit en toonde overwicht. In het eerste half uur kwamen we niet verder dan een halve omhaal van Ruben Vandyck en een lob vanop 40 meter van Dylan Bolleyn die net over de deklat botste.
Melsbroek daarentegen had nog de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een schot werd nog uit de winkelhaak gered en net daarna hield Sander Van Eyck met een prachtige reflex ons weer recht. Het was nog maar zijn 2de wedstrijd in de goal bij Eizer, maar hij deed het prima.Op het halfuur kwam Dorian dan iets vroeger dan verwacht de ploeg versterken. De verdedigende 4-4-1 werd aangevuld met een 2de aanvaller en dat was te merken. We zagen twee grote kansen op korte tijd voor Ruben Vandyck. Bij de eerste was er dan toch net niet genoeg plaats tussen de benen van de keeper, en bij de tweede werd hij al dan niet foutief omver gehaald. Achteraf had de speler van Melsbroek dan toegegeven dat het strafschop was.De tweede helft begon goed met een schot van Dylan Bolleyn op de kruising en een kopbal van Dorian Hayen op hoekschop die maar net over ging. Melbroek kwam terug in de wedstrijd en na 20 minuten in de 2de helft stond het 2-0 nadat een Melsbroekse aanvaller alleen voor onze keeper gepiloteerd werd.

Het leek over en out, maar we vochten terug. De 2-1 kwam er in de 70ste minuut, de corner van Dylan ging in eerste instantie voorbij Dorian en Quinten, maar Jarne was meer bij de pinken. Dylan kreeg zelf ook nog een grote kans maar zijn bal ging naast. Jorghé, Jonas en Ruben gaven van toen af geen enkele kans meer weg.


Het was Jarne De Koster die kort voor het eind nog de gelijkmaker kon scoren. Hij werd van aan de middenlijn perfect bediend door Asif Elahi, die zelf ook een prachtige wedstrijd speelde. Samen met Jarne ie de 2 goals op zijn naam schreef kan Asif zich wel tot man van de match kronen.