Nieuws‎ > ‎

U21 spelen knap gelijk bij Vossem

Geplaatst 10 nov. 2014 12:39 door Guy Vandyck   [ 10 nov. 2014 12:39 bijgewerkt ]
Zonder de geblesseerden Ruben Vandevijver en Mathieu en de zieke Alexander trokken we zondagochtend naar Vossem.
Rutger was er na 2 weken afwezigheid opnieuw bij en ... zwarte parel Iris Nsungu die vorig jaar eind december zijn laatste match speelde in Melin en sindsdien thuis was gebleven maakte zijn come back.

Eizer zette meteen steriele druk. We kregen meteen een mooie kans via Tom Laes . Tom knalde vanop 20 meter en de doelman tikte met een beetje geluk de bal via de paal terug in het veld. Jammer genoeg keken onze aanvallers wel aandachtig toe maar niemand volgde om binnen te tikken en dat had gekund. Na een kwartier geraakte de thuisploeg over hun helft en dat kwam ons zuur op. Hun snelste aanvaller nam onze verdediging te grazen en trof raak. Onverdiend stond het 1-0.
Niemand bij Eizer liet het hoofd hangen en met veel moed gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Ik denk dat we zondag één van de beste matchen van de U21 dit seizoen hebben gezien. Na een resem hele en halve kansen (een mooie bal van Tom werd op de lijn weggehaald) recupereerde Tom de bal. Die zette meteen op rechts waar Bas het gat in dook, iedereen in snelheid nam en de bal perfect naast de doelman in doel besloot. Pas in de slotminuten van de eerste helft durfde Vossem wat terug te doen maar een secure David pakte alles. Na rust kregen we hetzelfde beeld. Eizer ging op zoek naar een verdiende tweede treffer maar kreeg minder vat op de verdediging dan voor rust. Het tweede kwartier was voor Vossem, maar zoals gezegd, als de bal in het kader geraakte was David er. David moest wel een keer attent uit doel en vergelijkbaar met de fase Messi-Courtois op het WK trok David net als nationale Thibaut aan het langste eind. Het slotkwartier was opnieuw voor ons. Warre die de 2de helft vooraan had postgevat rolde een paar keer de Vossemse verdediging op. Hij kwam niet tot scoren maar Leo zag dat het goed was en vermoedelijk krijgen we de komende weken een offensievere Warre te zien. Het bleef uiteindelijk 1-1. Een eindstand waar vooral Vossem mee mocht tevreden zijn.
Net als Bas zelf zei, onthouden we het vele positieve die de match heeft gebracht. Niettemin brachten de 14 spelers een mooie partij. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat verdient felicitaties. Hopelijk kunnen we over 2 weken in Bertem Leefdaal de lijn doortrekken en onze tweede zege behalen. Momenteel staan we met 6 punten. Mits winst in Bertem kunnen die 2 laatste ploegen ons niet meer terugpakken. Daarna kunnen we op zoek naar meer want Vossem en de vierde plaats blijven binnen schot.
Doelpunten 8' X (1-0), 37' Bas (1-1)
Danny Van Hecke
Comments