Nieuws‎ > ‎

U21 pakken niets meer

Geplaatst 31 mrt. 2014 12:47 door Danny van Hecke   [ 31 mrt. 2014 12:49 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Het is de laatste weken wat stil rond de U21. Na een hele sterke reeks worden er geen punten meer gepakt, zelfs thuis niet tegen de rode lantaarn Terhulpen. de reden is simpel: Afgelopen weken vielen er een paar zieken, geblesseerden, vakanties en het feit dat een paar jongens naar een studierichting uitkijken en die open deurdagen nu éénmaal op zaterdag doorgaan. Dat we telkens meer dan 12-13 spelers op het blad kregen was al een prestatie op zich. Maar we komen scorend vermogen tekort. In Sartois deden we het nog behoorlijk en werden we door een scheidsrechterlijke dwaling gejost. Bij een 2-1 stand ging Bas net na rust alleen op doel af, won zijn duel met de doelman en die trapte Bas overhoop, net buiten de rechthoek. De ref gaf bal buiten en de keeper kwam er zonder kaart van af. Uiteindelijk verloren we de partij met 6-4. De week erop in Limelette werd het na 3 serieuze flaters vroeg 3-0. Maar ... hun keeper pakte een bal buiten zijn rechthoek en wat zegt het reglement? Juist, rood, behalve bij de U21 van Limelette. Bovendien waren zij met net 11 spelers en speelde hun laatste man met een arm in het gips. Moeten wij daarvoor protesteren? Als de refs iemand naar de kant sturen omdat ze een polsbandje dragen dan moeten ze hier zelf ingrijpen en niet de afgevaardigde van de tegenpartij. Maar ... eigenlijk hadden we met onze verhakkelde ploeg na een kwartier tegen 9 man moeten staan. Nu pakken we 6-1.
Vorige zaterdag tegen rode lantaarn Terhulpen deden we het zonder : Rutger en Mathieu (opendeurdag Groep T), Ruben Vd (opgeëist door A ploeg) en Mario Dermé (langdurig geblesseerd.) Ondanks een 0-2 ruststand waren we een tikkeltje beter maar lieten een reuzekans op 1-1 liggen. We kregen twee betwistbare tegendoelpunten en ook de vierde treffer was een duidelijke buitenspel. Ik wil niet bleiten maar ik ben ervan overtuigd dat we zowel in Sartois als tegen Terhulpen met zelfs maar 2 spelers erbij zouden gewonnen hebben. Enkel in Limelette zou het feest niet zijn doorgegaan, maar daar kenden we een slechte dag.
Zaterdag gaan we naar Kosova. Door de Paasvakantie zijn er al 3 spelers die op reis zijn. Kosova klopten we thuis overtuigend met 8-2, maar toen stond bij hen een veldspeler in het doel. Die keeper zal nu wel terug zijn. En Kosovaren kennende, die gaan meestal met Pasen niet op vakantie, die zullen wel op hun sterkst staan. 1 sprankeltje hoop, bij Kosova worden de spelers van de eerste ploeg al een tijdje niet meer betaald. Zou die trainer ook niet een paar van de U21 in zijn kern opnemen? Tis het juiste moment vinden wij.