Nieuws‎ > ‎

U21 in Melin

Geplaatst 7 dec. 2013 10:14 door Danny van Hecke   [ 14 dec. 2013 05:59 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Facebook
Het Vlaams Brabantse Eizer te gast bij het Waals Brabantse Eizer. Ik kon geen betere vergelijking maken. Alleen waren wij in alle takken een streepje beter. Ons veld ligt gelijker, onze douches spuien beter, onze kantine is wat ruimer en onzen trainer kan beter tegen zijn verlies dan die van hen. 
"Ha meneer noemt ons een ploeg die slecht voetbalt. Meneer vond zijn ploeg beter spelen tegen St Michel en Hoeilaart omdat die 2 ploegen beter voetballen en daarmee hebben zij daar punten tegen gepakt. Tegen ons gingen ze tenonder omdat wij maar een soort van potteke stamp hanteren. " Hij moest zich schamen. Maar dat doen ze daar niet snel.
Onze ploeg startte met berg op en dat was een berg op. En toch waren we het best weg. Na amper 6 minuten kopte Bas voor de ogen van een machteloze doelman een corner binnen en nog eens zoveel minuten later verdubbelde Mario de score. Mario was goed, de rest ook, maar Mario speelde zaterdag één van zijn beste matchen voor ons. Na die 0-2 werden ze aan de overkant wakker en we kwamen een paar keer goed weg. De bal ging mooi op en af en voor de toeschouwers was het een leuke partij om te volgen.  Bij ons bleef alles goed draaien. Het secure spel van onze verdedigers en een sublieme Rutger hield achteraan de boel goed gesloten. Dat Melin kon tegenscoren, was omdat wij vonden dat er een buitenspelgeur aanhing. Maar we vielen niet als een pudding in elkaar, zeker niet. Mathieu vertrok snel en zag dat de doelman te ver uit zijn doel stond. Met een perfecte lob deed Mathieu de thuisploeg de das om en zijn pa pakte zelfs zijn zakdoek. Zoiets had Gert nooit gekund zelfs niet toen hij bij Dynamo Wijndaal speelde.
Na de rust verhoogde Melin de druk en vooral de ref liet zich beïnvloeden. Bas en Iris kregen geel en werden uit voorzorg naar de bank gehaald. De beste tactische zet was wel Mathieu naar achteren trekken want daar was hij samen met Rutger en Bram onklopbaar. "Duracell" Ruben Vandyck zette een paar tegenstanders in hun hemd maar trof jammerlijk de onderkant van de lat. Daar had hij onze hartslag naar beneden kunnen halen maar hij had echt wel pech. Op de daaropvolgende counter werd het 2-3 en opnieuw spannend. Wim die al van bij de aftrap een sterke partij bezig was hield alles onder controle. Onze keeper zorgde in het slot dat Melin zijn gelijkmaker er niet in kreeg. En wij??? Wij pakten na één van de beste matchen van het seizoen een 12 op 12. 
Moe maar tevreden keerden de meesten van ons achter hun studieboeken terug. En de trainer van Melin? Die was beter die zaterdagavond naar onze match bij St Michel komen kijken. Dan zou hij weten dat wij tegen goed voetballende ploegen beter uit de verf komen. 
Doelpunten: 6' Bas (0-1), 13' Mario (0-2), 30' X (1-2), 33' Mathieu (1-3), 74' Y (2-3).