Nieuws‎ > ‎

U21 hebben off (helft)day tegen H Genappe

Geplaatst 1 okt. 2013 23:39 door Danny van Hecke   [ 2 okt. 2013 14:27 bijgewerkt door Guy Vandyck ]

Facebook 
3-6 is nog een behoorlijke uitslag en eigenlijk jammer want op volle sterkte hadden onze U21 tegen deze ploeg meer kunnen halen.
We moesten het rooien zonder Bas (feest) zonder de geblesseerden Matthias (lies), Ruben Vandyck en Alexander. Mario die al een gans seizoen de ploeg komt versterken had andere plannen. Traditioneel liet ook de ref het afweten en kon Danny opnieuw zijn fluitje boven halen. 
Genappe trapte af, zette een aanval op en nog voor één Eizerse speler de bal had aangeraakt stak de bal tegen de netten. Arthur Joos zei het achteraf onomwonden: " Tijdens de opwarming was niemand met de match bezig". Dat hoefde Arthur niet te zeggen, dat had iedereen wel gezien. Na 3'40" werd het 0-2 en na 12" stond het al 0-3. Na 25' was het 0-5 en buiten een flauw schot van Mathieu Desmet had Eizer amper wat getoond. De ref kreeg medelijden en was ineens erg streng wat buitenspel betrof. Ondanks hun riante voorsprong begonnen de bezoekers op elk fluitsignaal hun ongenoegen te laten blijken. Er werd gemord en bij ons liep bij een aantal spelers de wekker af. Uiteindelijk werd de rust met 0-5 bereikt en toen begon Bart Bruyninckx aan één van zijn wereldberoemde speeches.
Na de rust kregen we bij Eizer 11 nieuwe spelers op het veld, dezelfden maar met een andere mentaliteit. De eerste kans was goed voor een penaltyfout op de doorgebroken Schmahl, maar de bezoekende keeper koos de juiste hoek. Na een handspel mochten de bezoekers 10' later ook vanop de stip aanleggen maar de bal ging over. Het spel bleef over en weer gaan, en halfweg de tweede helft kopte Rutger keihard op doel. De Genappe-keeper weerde de bal nog uit zijn kader maar op de foto van Jorghé stond het bewijs wit op groen, de bal was helemaal over de lijn gegaan. 1-5. geen handvol minuten later drukte diezelfde Mathieu (speler van de week) gepast af en werd het 2-5. In de slotseconden glipte een bezoekende aanvaller door de buitenspelval en scoorde over een te laat uitgelopen Wim 2-6. Eizer trapte af, Arthur legde op de linke Mathieu. Die dribbelde zijn tegenstander, legde dan terug op Arthur Joos en de van Tempo overgekomen middenvelder knalde vanop 25 meter onhoudbaar het mooiste doelpunt van de namiddag binnen. 3-6, jammer dat we de juiste ingesteldheid niet van bij de aftrap hebben getoond, want hier zat meer in.