Nieuws‎ > ‎

Prachtprestatie van U21 op St Michel‏

Geplaatst 4 nov. 2013 10:15 door Danny van Hecke   [ 4 nov. 2013 10:41 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Facebook Onze U21 mogen terecht fier zijn op hun match van zaterdagavond bij St Michel. Zij hebben de tweede in de stand 90 minuten lang het vuur aan de schenen gelegd en de wedstrijd was voor de toeschouwers een meer dan aangenaam kijkstuk. Wat onze geel zwarten op de mat brachten was zowat het beste wat we in 2013 hebben gezien en dat was al heel wat.

Het goede nieuws was dat Bas, Dorian en Matthias er opnieuw bijliepen. Kobe en Mario kregen we gezien de vrije speeldag van de eerste ploeg er gratis bij. We namen een blits start en St Michel was onder de indruk. Het eerste kwartier verliep bijna helemaal op de helft van de thuisploeg en de 0-1 hing een paar keer dreigend in de lucht. Maar St Michel bewees wel dat ze niet zomaar op die gedeelde tweede plek staan. Dodelijk efficiënt bijna trapten ze eerst nog eens op de lat maar twee minuten later hing de bal in de netten. Onze geel zwarten waren niet van de kook en voetbalden heerlijk verder. Maar het werd 2-0 en op de 40 ste onverdiend 3-0. Gelukkig kon Mario D meteen erna tegenscoren en trokken we met veel moed en de zekerheid dat we na de rust zouden terugkeren de kleedkamers in.
Die 3-2 die de partij een gans andere wending zou geven kwam er ei zo na. Meteen na de herneming profiteerde Mario van balverlies bij de tegenstander en ging alleen op doel af. Mario was jammer genoeg niet in een egoïstische bui en gaf de bal op links waar Alexander te diep de bal diende te halen en achter doel besloot. Wat we vreesden gebeurde. Op het uur tikte een thuisaanvaller op corner de bal op doel die door Wim eerst nog tegen de lat werd gewerkt maar in de rebound werd binnen getikt. Nog even vlamde de hoop op toen Kobe ongenadig afwerkte, alleen jammer dat die 4-2 al na de 80ste minuut werd gescoord. Onder luid applaus van de talrijk meegereisde fans trokken onze U21 naar de kleedkamers. Op papier moeten de novemberopdrachten allen minder zwaar dan de partij bij St Michel beschouwd worden. Laat ons hopen en de komende weken een paar keer de smaak van de zege proeven. 
Doelpunten: 22' (1-0), 29' (2-0), 40' (3-0), 42' Mario Dermé (3-1), 60' (4-1), 82' Kobe Schoofs (4-2).