Nieuws‎ > ‎

Heil Eizer

Geplaatst 17 nov. 2013 11:51 door Danny van Hecke   [ 17 nov. 2013 12:06 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Facebook
Dit moet jaren geleden zijn dat alle ploegen in Eizer nog eens konden winnen (of niet verloren):

- de u8 wonnen na een spetterende partij in Huldenberg met 7-9
- de reserven deden het met 3-5 bij Schaarbeek
- de eerste ploeg ging bij het tweede geklasseerde Hever 0-0 spelen
- de u21 wonnen met 3-2 van Limelette


Meteen pakten onze jongens het initiatief en waren gevaarlijk via een bedrijvige Bas. Domper op het goede spel was dat na 12 minuten Limelette een tegenstoot plaatste, door de buitenspelval glipte en 0-1 scoorde. We vochten terug en plakten de tegenstander op hun helft terug. Bas, Bram en een knap schot van Arthur waren het gevaarlijkst. Tot uiteindelijk Bas met een goedgeplaatste vrije trap verdiend gelijkstelde. En ondanks de hevige mist zagen we opeens de bui hangen. Onze linkerflank werd op een hoopje gespeeld, een perfecte voorzet en de vrijstaande bezoekende spits schoot hoog over het praktisch lege doel. Kwamen we daar even goed weg zeg. Intussen waren Matthias en Alexander Vermaas, die vrijdag nog jarig was, komen opdraven. Eizer kreeg kansen en vooral Matthias had de 2-1 aan de voet maar legde terug in plaats van zelf zijn kans te gaan.
Na rust gingen we te zelfzeker spelen en iedere tegenstoot zorgde voor paniek. Toen Rutger en Mathieu elkaar voor de voeten liepen trok een bezoeker hard van leer en de bal verdween naast Wims vuisten in doel. We zetten meteen een non -stop offensief op en kenden pech bij de afwerking. Tot Bas iets sneller was dan zijn rechtstreekse tegenstander en perfect naast de kansloze doelman besloot. Met nog een kwartier te gaan speelden we Limelette nu weg. De ene aanval na de andere vertrok. Limelette kreeg het ingevolge alsmaar meer kritiek op de ref aan de stok met de brave spelleider. We hebben het ook al voorgehad met mensen die alsmaar de ref's beslissingen bekritiseren en dan krijg je hem vroeg of laat tegen. Met nog een vijftal minuten te gaan werd op een vrije trap van Rutger Bas licht aangeraakt, de blonde god wankelde maar viel niet en toch wees de ref naar de stip. Mathieu die sinds hij werd aangeduid als penaltygever er nog geen moest trappen deed het perfect en scoorde beheerst.
Het werd 3-2 en de ontgoochelde bezoekers verloren nog even begrijpelijk het noorden (begrijpelijk met die mist) . Maar wij pakten onze tweede zege. we moeten nu tegen Terhulpen en Kosova. Na de 0-0 van Terhulpen bij St Michel wordt onze volgende opdracht zeker geen makkie. Maar nu de spirit terug is en de schwung volgt zullen we ervoor gaan.