Nieuws‎ > ‎

U21 - Kosova

Geplaatst 5 dec. 2013 15:04 door Danny van Hecke   [ 5 dec. 2013 15:04 bijgewerkt door Guy Vandyck ]

We wisten het en we keken er echt niet naar uit. De confrontatie tegen Kosova was een verplicht nummer waar we door moesten. Zonder ref zoals gewoonlijk en met Danny dan maar, ook zoals gewoonlijk. En Danny keek er enorm tegenop. "Omdat Kosova al weken niet had gewonnen en omdat we anders die drie punten kwijt zijn. Dat was de enige motivatie om het fluitje in de mond te steken. Onze U21 gingen eens vlot van start en via Bas, Alexander en Mathieu werd het vroeg 3-0. Nog voor rust scoorde Ruben wiens volledige supportersclub naar Eizer was afgezakt, er nog twee bij. En op slag van rusten kwam Kosova op 5-1. De tweede helft bleef gezapig lopen en via Bas werd het eerst 6-1. Na de 6-2 zorgde Alexander voor 7-2 en in de slotminuut legde Matthias de kei koele 8-2 vast. Tot daar het matchverslag.

Hieronder volgt nu het verslag van de gelegenheidsref Danny.
"Kosova is een nare herinnering en het zal de laatste keer zijn dat ik die ploeg fluit. Meer nog, telkens er geen ref meer opdaagt, zullen de selectiecriteria om me aan de slag te krijgen, nog hoger liggen. Zeker na wat ik dinsdag in de krant las over de arme ref die klappen kreeg van boze Zaventemspelers. Dat soort volk haalt gewoon het bloed onder de nagels. Ze discussiëren na elke fout in hun nadeel gefloten. Na elke 10 minuten gaan ze een trapje hoger en wanneer ze uiteindelijk inzien dat de ref het spel gewoon meespeelt gaan ze beginnen hakken op de tegenstander. Nu moet hij wel fluiten en zijn kaarten boven halen. En eens de kaarten er aan te pas komen beginnen de poppen te dansen. Ik zag het aankomen halfweg de tweede helft.
Gezien onze riante 7-2 voorsprong heb ik nog een geldig Eizers doelpunt afgekeurd. Ik heb Bas ten onrechte geel gegeven. Ik heb zeker een 2-3 buitenspellen in Kosova's voordeel laten doorgaan en het eerste tegendoelpunt is daarvan de oorzaak. Het tweede tegendoelpunt komt er na een foutieve inworp. Ook dat was de zoveelste die ik tot dan door de vingers had gezien. Na een zware duwfout op Mathieu had ik penalty moeten geven maar gaf ik hoekschop. Van bovenuit hebben ze toen een handje toegestoken want op die corner scoren we 3-0. Dank u God.
Twee van onze spelers kwamen in botsing en gingen neer. Iemand van hen kwam erbij en ging moedwillig op Rutgers arm staan. Ik heb hem rood gegeven. Vijf minuten later trapte een kosovaklungel haast naast de bal bij een corner en trapte vervolgens uit frustratie  moedwillig het cornervlagje stuk. ik durfde geen rood meer geven uit vrees dat ze het zouden afbollen. Dat mochten ze van mij wel maar liefst na de reguliere speeltijd want anders zouden ze bij de bond nog zouden geloven dat de gelegenheidsref zijn ploeg zodanig zou hebben benadeeld dat de partij diende te worden herspeeld. (Stel je voor)
De laatste vijf minuten trapten die gasten niet meer naar de bal. Ik wilde affluiten maar toen bracht Bart aan Collin er nog even in. Omdat Collin na de rust niet meer op het veld had gestaan wilde ik hem nog een paar minuten speelplezier gunnen. In die periode scoorden we nog het 8e doelpunt. Een paar tellen later met nog meer dan 5 minuten te gaan heb ik het voor bekeken gehouden. Had ik alles gehoord wat die gasten over me, achter mijn rug, hebben gezegd, had ik waarschijnlijk er al vroeger een einde aan gemaakt. Conclusie: Dit soort etters hoort niet op een voetbalveld thuis. En wat de terugmatch betreft, ga ik me nog eens beraden want ik ben er nog niet uit of ik naar Kosova toe ga. Mijn auto is onlangs technisch gekeurd en alweer voor een jaar OK. Ik wil dat nog wat houden. Maar er is perhaps nog een mogelijkheid om niet te moeten gaan. Kosova kwam bij ons met 14 spelers. Hun keeper heeft zijn ontslag gegeven. De trainer was er ook al niet bij en 2 spelers wisten toen nog niet dat het bestuur had besloten dat ze later op de dag uit de club zouden worden gezet. De kans dat hun kern verder afsmalt is reëel en de kans dat ze na de winterstop algemeen forfait moeten geven bestaat. Mij alleszins niet gelaten."
Wie is er de dupe? Die van ons. Ik heb zaken tegen mijn eigen ploeg gefloten waar amper of niets van was. ik hoorde ook van die kant een paar negatieve opmerkingen. Terecht? Ja , maar ze beseften niet dat het alleen geslijm van mijnentwege was om die gasten te sussen en ze de partij binnen de beperkte mate te laten uitspelen. Waarom er geen ref opdaagde ? Normaal, indien je een match met zulke ploeg op een reglementaire manier wil leiden krijg je ten laatste na 30 minuten amok en een pak slaag. Dat is het niet waard. Over and out, terug naar de studio in Brussel.
Comments