Nieuws‎ > ‎

U21 - Chaumont-Gistoux

Geplaatst 15 sep. 2013 12:09 door Danny van Hecke   [ 15 sep. 2013 12:17 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Facebook Twitter More...
Voor hun allereerste match kregen de U 21 steun van Ruben Vandyck en Mario Dermé uit de A kern. Maar... kapitein Bas Hermans (geblesseerd tijdens de turnles) bleef uit voorzorg op de bank, nieuwkomer Arthur Joos (nog niet speelgerechtigd) Jorghé (langdurig out), Iris (op tournée met de Congolese nationale ploeg) en Tom Stockx (hielblessure) waren er niet bij (of Bas even). Maakten wel hun debuut : Mathieu Desmet, speler van de nationale ploeg van Hoeilaart die dit seizoen bij Eizer zijn brood komt verdienen, en Mathias Hayen, broer van Dorian.

Mathieu Desmet

Ik ben erg blij na mijn eerste match voor Eizer. Ik heb enorm mijn best gedaan en ben er voor gegaan. Vorig jaar speelde ik nog bij Hoeilaart maar daar heb ik alles gezien. Ik wilde graag een stapje hoger zetten en daarom ben ik naar Eizer gekomen. En nog een andere reden was omdat ik in Eizer heelwat  goede vrienden terugvind. Meer dan de helft van de ploeg zijn schoolgenoten bij het SMO. En hier in de club vind ik die fantastische sfeer ook terug.
Het eerste kwartier lag de bitsige partij in evenwicht. De bezoekers liepen veelvuldig in de buitenspelval en onze schoten op doel waren te zwak. Maar gaandeweg en onder het oog van de A-ploeg coach Niko trok Eizer de match naar zich toe. Net voor het halfuur werd Mario Dermé vrijgespeeld en die zette met een fraaie lob de 1-0 op het bord. De match bleef aan het bovenste doel doorgaan en doelman Wim keek attent doch werkloos toe. Met de rust in zicht kwam Bas Hermans het veld op. Na een fout op de doorgebroken Ruben Vandyck zette Bas zich achter de bal en trapte de 2-0 feilloos rond de muur. De buit leek binnen, ondanks dat onze jongens op slag van rust de 3-0 nipt naast trapten.

Arthur Joos

Ik ben wat ontgoocheld dat ik door administratieve perikelen pas volgende week in Hoeilaart mijn debuut kan maken. Ik heb naast mijn maat Tom Stockx de partij van in de dug-out gevolgd. Het werd nagelbijten en wij hadden moeten winnen. Bij Tempo is enkel het terrein beter maar bij mijn maats in Eizer voel ik me wel goed. Toffe sfeer en hopelijk pakken we dit seizoen een paar keer de drie punten.
De tweede helft schakelden de bezoekers een tandje hoger en de onzen kregen het moeilijk. Zeker toen Bas Hermans zijn voet op de zool van een tegenstander stuk trapte en Bram Vintevogel en Ruben Vandyck er op het middenveld alleen voorstonden. Het werd veel te vroeg 2-1 en met nog iets meer dan een kwartier te gaan viel de al lang in de lucht hangende 2-2. Maar daarmee kantelde de partij opnieuw. Eizer trok opnieuw ten aanval en een mooie doorbraak van Dorian werd in extremis in corner afgeweerd. Op die hoekschop kopte Jochen Vaeremans onhoudbaar naar de hoek en pas met een super-save kon de Chaumont doelman zijn ploeg overeind houden. Net voor affluiten leek Mathias Hayen zijn eerste match met een doelpunt te bekronen maar zijn bal ging millimeters naast. 2-2 werd dan ook de eindstand. Kregen wij dan de beste kansen, dan dient toch worden gezegd dat beide ploegen recht hadden op een gelijkspel. 

PS. De gelegenheidsref Danny dankt voor de talrijke aanmoedigingen en steunbetuigingen die hij mocht ontvangen. Vooral Kathleen en Pieter.