Nieuws‎ > ‎

Terugblik op de eerste seizoenshelft

Geplaatst 4 jan. 2014 01:21 door Guy Vandyck   [ 7 jan. 2014 13:19 bijgewerkt ]


We wensen iedereen veel voetbalplezier in 2014. Het worden weer boeiende maanden, dat wordt duidelijk als we terugkijken naar de eerste seizoenshelft.

Voor de U8 was het hun eerste competitieseizoen. Iedereen wist dat het moeilijk zou worden; ze spelen dan ook tegen ploegen die al 1 of 2 jaar in competitie meedraaien. Het werd dus wennen, leren, aanpassen... Ondanks dit blijkt dat onze kleinste spelers toch goed meedraaien met de anderen. Ze konden zelfs af en toe zoals de groten een overwinning vieren in de kantine.
De ploeg groeit en de trainers zijn dus meer dan tevreden. Met deze spelers moet het mogelijk zijn om de vooruitgang nog verder te zetten, en we zullen dan nog meer lachende gezichten zien in de 2de seizoenshelft.

Ook voor de U21 was het een beetje bang afwachten aan het begin van het seizoen. De overstap naar een hogere leeftijdscategorie was altijd al moeilijk, en deze keer hebben ze zelfs tegenstanders die 3 jaar ouder zijn.
Ondanks dat werd er met de eerste wedstrijd al direct een punt gehaald. Daarna kwam een moeilijkere periode met enkel een overwinning op Perwez, een vuile wedstrijd die eindigde met 11 tegen 8. Eens het aantal gekwetsten en afwezigen verminderde, begon alles beter te draaien. De laatste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen en daarmee staan ze net in het midden van het klassement.
Dat ze het even goed doen als vorig jaar, maar nu in een hogere leeftijdscategorie, is zeker een succes te noemen. Hopelijk kunnen ze die goede resultaten bevestigen.
Bij de reserven waren ze hoopvol voor de eerste wedstrijd. Met een ruimere kern wilden ze dit jaar beter scoren dan vorig seizoen. Voorlopig lukt dit net. Ze staan op de 5de plaats in de rangschikking en ze hebben voorlopig enkel van de top 4 verloren. Geen echt verrassende uitslagen tot nu toe dus.
De hoogtepunten van het seizoen waren de derby's. Tegen Huldenberg haalden ze een mooie overwinning en tegen Hoeilaart verloren ze nipt (2-1). Misschien dat ze in de terugronde wel eens kunnen verrassen tegen één van de top 4 ploegen.


Ook voor de eerste ploeg waren er heel wat verwachtingen na de terugkeer naar 4de provinciale. Sommigen hoopten voor de competitie startte op een top 3 plaats. Voorspellingen maken in een nieuwe reeks is echter altijd moeilijk.
Het niveau van de sterkste ploegen in hun reeks bleek zeer dicht bij elkaar te liggen. De top van het klassement zag er na elke speeldag anders uit en ook Eizer vatte er ook wel eens post. Maar elke ploeg liet wel eens steken vallen, zeker bij een uitwedstrijd. De grootste steek die Eizer zelf lieten vallen was een 4-4 gelijkspel tegen de op dat moment laatst geklasseerde Rotselaar. Een behoorlijke tegenvaller die gelukkig de week erop werd rechtgezet toen ze Berg-Op (toen nog 3de geklasseerd) inblikten met 1-4.
Aan de winterstop staan ze op een 7de plaats, maar het kan nog alle richtingen uit. De spelers hebben honger naar meer en de ploegen voor hun in het klassement voelen de hete adem van Eizer in hun nek. Misschien dat de kaartenlast een rol begint te spelen, maar dat geldt zeker ook voor de andere ploegen.