Nieuws‎ > ‎

Reserven - Sterrebeek: 4-0

Geplaatst 30 jan. 2017 12:33 door Guy Vandyck   [ 31 jan. 2017 04:46 bijgewerkt ]

De terugronde van de reserven lijkt wel in 2 helften verdeeld: eerst komen de 6 ploegen die lager gerangschikt zijn dan Eizer. Daarna komen de 6 laatste wedstrijden van het seizoen die gespeeld worden tegen hoger gerangschikte ploegen. We zitten midden in die eerst periode, en we verwachten dan ook goede resultaten van onze reserven. 

Toch is het niet altijd zo vanzelfsprekend: dit konden we bijvoorbeeld niet rekenen op Bas, Cedric, Ronald, Bryan, Tom en Sven. Daarmee hadden we maar 1 speler op de bank, maar bij Sterrebeek was de situatie nog erger: zij kwamen slechts met 10 op het appel. Maar dat spelen tegen 10 man geen garantie voor succes is bewees Anderlecht nog dit weekend.

Geert Pollentier was de trainer in deze wedstrijd vermits Spyker zes maand administratief geschorst is (als je het ons vraagt, een strenge sanctie voor iets wat wekelijks gebeurd tijdens reserve wedstrijden). "We traden aan met een jonge ploeg, de helft van onze spelers speelden vorig seizoen nog bij de jeugd of spelen nu nog bij U21", aldus onze coach ad interim. "Sterrebeek, maakte het ons niet echt moeilijk en eindigde na 2 blessures met 8 man." 

4-0 was inderdaad een makkelijke en duidelijke overwinning. Mario scoorde 2 keer, Ruben Renard scoorde zijn zesde van het seizoen en Baptist Lecomte maakte het feest compleet. Een echte opsteker voor Baptiste die na wat blessures in eind november zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Ook onze coach was blij voor Baptiste: "Hij tilt ons naar een hoger niveau, en was deze wedstrijd wel de beste speler op het veld Hopelijk blijft hij verder gespaard van blessures."

"Volgende week moeten we de positieve lijn verder trekken. De verre verplaatsing naar Bunsbeek moeten we tot een goed einde brengen zolang we niet al te veel spelers moeten missen." Een overwinning tegen Bunsbeek en Kortenaken zou inderdaad wel een goede aanloop zijn naar de lastige reeks op het eind van het seizoen.