Nieuws‎ > ‎

Noodploeg haalt punt in Bierbeek

Geplaatst 7 apr. 2017 12:22 door Guy Vandyck   [ 7 mei 2017 00:08 bijgewerkt ]


Spyker moest voor de wedstrijd in Bierbeek zijn uiterste best doen om een volledig elftal bij elkaar te krijgen. Ruben Renard was uiteraard weer present, maar vaste waarden Dorian, Bas, Ronald, Bryan en Ruben Charlier konden er niet bij zijn. Maar ook Rutger, Dylan, Baptiste en Frank gaven verstek. Om toch aan 11 man te geraken stonden er in Bierbeek 4 spelers op het veld die de dag ervoor al een spannende wedstrijd met de U21 speelden, en ze werden voor de gelegenheid ook nog aangevuld met Karl, Ewout en Stijn Claeskens.

Het zou hoe dan ook geen gemakkelijke opdracht worden. Bierbeek staat voor Eizer in het klassement en anders dan bij de eerste ploeg zien we weinig verrassende uitslagen in de reeks van de reserven. In slechts 1 op 8 van de wedstrijden kan een lager geklasseerde ploeg punten halen op het veld van een hoger geklasseerde ploeg. Ter vergelijking: in derde provinciale kan in 1 op 3 wedstrijden een lager geklasseerde  ploeg punten halen bij een hoger geklasseerde ploeg. 

Bierbeek begon de wedstrijd dan ook met meer balbezit. Toch was het Eizer die na 20 minuten de openingstreffer scoorde. Mario Dermé verrichtte storend werk zoals alleen hij dat kan, kon de bal veroveren links vooraan en bediende zo Ewout De Kock die met veel gevoel de bal over de keeper dropte. Een kwartier later was de stand terug in evenwicht nadat Bierbeek met al even veel gevoel een lob scoorde. 

In de 2de helft kon Eizer voor de 2de keer uitlopen. Stijn Claeskens forceerde een opening op rechts, Mathieu Desmet kreeg wat onverwacht de bal voor de voeten, maar aarzelde niet en schoot vanop afstand de 2-1 binnen.Bierbeek bleef niet bij de pakken zitten, scoorden de gelijkmaker en konden deze keer zelf verder uitlopen. Net zoals bij de wedstrijd bij de U21 werd Ruben Vandyck op het eind van de wedstrijd vooruit geschoven en deze keer kon hij zelf voor de gelijkmaker zorgen. Ewout brak door op rechts en terwijl de Eizerse aanvallers alle Bierbeekse verdedigers bezig hielden in het strafschopgebied stond Ruben net er buiten rustig te wachten op de voorzet van Ewout. Toen hij dan de bal in de voeten kreeg stond iedereen rustig te wachten op zijn schot naar doel. Als je dan toch zoveel tijd krijgt mag je dan al eens een bal plaatsen, wat hij ook deed: een bal in de winkelhaak zorgde voor de 3-3 eindstand.
Een mooi resultaat dat vertrouwen moet scheppen voor de volgende en allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Die wordt gespeeld op eigen veld tegen Molenbeek, de ploeg de net voor hen in het klassement staat. Misschien dat we hier ook de uitzondering kunnen zijn die de regel bevestigt, en punten kunnen halen tegen een hoger geklasseerde ploeg.

Meer foto's vind je hier...