Nieuws‎ > ‎

Laatste wedstrijden U21

Geplaatst 4 mei 2017 12:29 door Guy Vandyck   [ 4 mei 2017 12:40 bijgewerkt ]De nieuwe wind die coach Marc Janssens in de ploeg heeft gebracht leidde nog tot een eervol gelijkspel tegen de buren van OHR.

"We hadden tegen Moorsel met een mooie zege kunnen afscheid nemen," zuchtte afgevaardigde Danny Van Hecke ontgoocheld. "We kwamen na een zwakke start dankzij doelpunten van Mathieu Desmet en Jochen Vaeremans 2-0 voor en beheersten van toen af aan de match. Tot op het uur de wind deed wat de Moorselse aanvallers niet konden, onze keeper Arne Stuckens verschalken en het werd 2-1. Eizer kende een zwakke periode en het werd meteen 2-2. Even later kon Moorsel van buitenspel positie nog 2-3 scoren. Tot overmaat van ramp trapte Mathieu in de slotfase een penalty naast en werd het in de 90' nog 2-4."

"Tegen OHR en zonder Mathieu Desmet, de geblesseerde Rutger Vranken, Jonas Guillams, Ruben Vandevijver en onze Afghaan Asif konden we niettemin nog 13 spelers op het blad neerpennen. We begonnen meteen sterk aanvallend en Dylan Bolleyn knalde vanop 20 meter Eizer op voorsprong. Een rake kopbal van Jochen Vaeremans ging nipt naast en opnieuw een knaller van Bolleyn spatte op de lat uit elkaar. 

Bij de eerste Huldenbergse tegenstoot haalde Collin Vantuycom met een tackle naast bal en speler uit. Penalty en onterecht 1-1. Eizer bleef in de eerste helft de baas maar kwam niet meer tot scoren toe. 

In een gelijkopgaande tweede helft kregen beide ploegen genoeg kansen om meermaals te scoren. Aan onze zijde was vooral Luc Mbangisa de gevaarlijkste man maar schoot twee keer net naast. Op een voorzet van Dylan Bolleyn kwam Jorghé Van Hecke een paar centimeters tekort om in te schuiven en een actie Vaeremans-Hayen strandde aan de kleine rechthoek. Aan de 75' werd de knop plots omgedraaid. We kregen de bal niet meer uit de rechthoek en Arne Stuckens hield onze ploeg meermaals recht. Gelukkig werd een buitenspeldoelpunt nog terecht afgekeurd maar eindigde de partij (terecht) op een gelijkspel. Wij konden daarmee leven. De manier waarop, das wat anders."

Voor Danny Van Hecke die in 2002 via zoon Jorghé bij de ploeg kwam en de taken van afgevaardigde, T2, T1 en kantinier op zich nam was het de laatste match. Na 15 seizoenen stopt hij er even mee. Al zal hij de ploeg en de spelers nog van dichtbij volgen. En wanneer hij op zaterdagnamiddag achter de grasmaaier, schop, verfborstel loopt, in de strandstoel zit of op terras met een koffie zullen zijn gedachten steeds bij de U21 zitten.

Dank ook aan coach Marc Janssens en zijn positieve flow waardoor we op het veld nog 5 punten pakten (gelijk tegen Haacht en OHR en winst in Herent), en naast het veld nog 6 ( 2x forfaitzege).


Meer foto's van de wedstrijd tegen OHR...