Nieuws‎ > ‎

Jaaroverzicht U21

Geplaatst 29 apr. 2016 06:41 door Guy Vandyck   [ 29 apr. 2016 12:05 bijgewerkt ]
Aan het begin van het seizoen was het helemaal niet zeker of de U21 dit jaar nog zouden spelen. Drie kernspelers kondigden hun vertrek aan: Dylan, David en Warre zouden Eizer verlaten. Verschillende spelers verkozen de zondagochtend wedstrijden bij de reserven. Wim en Alexander zouden ook amper wedstrijden spelen. In totaal 10 spelers die vorig jaar elk meer dan drie kwart van de competitiewedstrijden speelden. De onzekerheid zorgde ervoor dat bij de eerste 2 wedstrijden forfait moest gegeven worden.

Colin VanTuycom, Jorghé Van Hecke (dit jaar zonder knieproblemen), Mathieu Desmet en Arne Stuckens besloten evenwel hun schouders onder te ploeg te zetten. Maxim Desmet, Jonathan Mulkers, Pol Decoster en Jonas Gilliams werden de aanwinsten die amper wedstrijden misten. Ook met Luc Mbangisa en Adrien Beaufays zagen we nog 2 nieuwe spelers regelmatig op het veld.  Iris Couplez maakte zijn come-back, en met Arne Willem (ook terug van weggeweest) hadden we iemand die David in het doel kon opvolgen.
Enkele wedstrijden zouden we kunnen rekenen op spelers uit de de eerste ploeg: Mario en Ruben versterkten wel eens de ploeg en ook Kevin stond wel eens tussen de palen. 

Toch was het begin van het seizoen moeilijk. We hadden last van een te lege bank.... Tegen Huldenberg eindigden we de wedstrijd met 10, tegen Kampelaar met 9. Telkens omdat er een gekwetste niet meer kon vervangen worden. Wedstrijden die nochtans evenwichtig waren, en waar we met een bredere kern punten hadden kunnen pakken... Tot overmaat van ramp bleken de blessures van Pol en Pascal zeer ernstig; zij moesten hun voetbalschoenen aan de haak hangen... 

De wedstrijd tegen Bierbeek werd één om niet te vergeten: 16 spelers van Bierbeek op het wedstrijdblad, 8 van Eizer. Onze spelers gingen tot het uiterste en maakten er een erezaak. Het was wel 4-0 na de eerste helft, maar in de 2de helft kwamen er slechts 2 doelpunten bij, en de laatste goal was voor Eizer. Veel felicitaties en tevreden gezichten aan het eind van de wedstrijd... 

Mathieu scoorde niet minder dan 8 keer voor de winterstop. Ook Colin vond de vorm van zijn leven en plaatste de bal 5 keer tegen de netten. Maar ook na de blessures zat het geluk niet mee. Twee keer gaven we een 2-2 stand uit handen: tegen Erps-Kwerps en Bierbeek. Misschien dat het vele wisselen van keeper een rol speelde. Niet minder dan 7 verschillende spelers stonden tussen de palen.  

Dorian, Jochen en Rutger speelden ondertussen wedstrijden bij zowel de reserven als U21. Ze zorgden  vooral na de winterstop voor een iets bredere kern. Helaas ging het scoren toen iets moeilijker. Behalve dan in de voorlaatste wedstrijd tegen Wezembeek. Wezembeek had al hun wedstrijden gewonnen, op 1 gelijkspel na. De U21 speelden echter hun gretigste wedstrijd en wonnen met 7-2 met 6 verschillende doelpuntenmakers.

Met veel moed begonnen we aan de laatste wedstrijd tegen Huldenberg. Onze spelers waren ietwat teleurgesteld na het 2-0 verlies. Maar ongetwijfeld waren de confrontaties tegen Huldenberg de meest interessante van het seizoen. Vier keer speelden we tegen hen.  De thuiswedstrijden wonnen we, de uitwedstrijden werden verloren. Telkens mooie en spannende treffers. En een evenwichtig doelpuntensaldo van 5-4 in de 4 wedstrijden. 

Het had ongetwijfeld beter kunnen uitdraaien dit seizoen. Soms maken kleine dingen het verschil, maar we onthouden die goede wedstrijden. Bedankt aan Bart, Gert, Danny en de alle spelers die de U21 hebben rechtgehouden!