Nieuws‎ > ‎

Het voetbalklimaat

Geplaatst 5 nov. 2016 08:30 door Guy Vandyck   [ 10 nov. 2016 23:14 bijgewerkt ]
De eerste 2 maanden van de meteorologische herfst zijn voorbij. De statistieken spreken van een zonnige en warme septembermaand en een windstille oktober... 
In het voetbalseizoen hebben we nu net één derde van de wedstrijden gespeeld. De aanleiding om ook 'KMI-gewijs' onze cijfers te vergelijken met de start van vorige seizoenen. Een eerste vaststelling is dat september ook voor ons een mooie maand was, maar in oktober sloegen we er niet in om de tegenstanders omver te blazen.

Doelpunten
Na 11 wedstrijden hebben we 17 keer gescoord. Dat is ééntje meer dan bij de 2 vorige seizoenen. Anders zit het met het aantal tegendoelpunten: 23 stuks, 5  meer dan het 'langjarig gemiddelde'. 
In elk seizoen hebben we wel een collectieve off-day thuis. Iedereen herinnert zich wel vorig jaar de wedstrijd tegen Huldenberg, en het seizoen daarvoor de wedstrijd tegen Peutie. Dit jaar viel die vriesdag wat vroeger in het seizoen.  De wedstrijd tegen Elewijt is dan ook de enige reden waarom ons doelpuntensaldo dit jaar minder goed is dan op het zelfde moment in de vorige seizoenen. 

Uitslagen
Van de 11 wedstrijden hebben we 3 keer gelijk gespeeld, net evenveel als in de 2 vorige seizoenen. Het totaal aantal punten is ook gelijk aan het seizoen 2014-2015, en 3 punten minder dan bij onze goede seizoenstart van vorig jaar. Maar ook hier kunnen we met 15 punten spreken van normale cijfers voor de tijd van het jaar, aldus Deboosere.

Kaarten
Kijken we naar de kaarten, dan zien we grotere verschillen. We kregen 21 gele kaarten, dat is 7 minder dan vorig jaar en zelfs 12 minder dan het jaar ervoor. Ook kregen we respectievelijk 1 en 2 rode kaarten minder dan vorige seizoenen. We kunnen dus spreken over 'abnormale' cijfers wat kaarten betreft. 
Dat alles resulteert in veel minder schorsingsdagen, slechts 4 in plaats van 7 en 9 de vorige jaren. Uitzonderlijk. "Dit fenomeen komt slechts 1 maal in de 10 jaar voor," wordt gezegd. 
Het is maar goed dat het aantal schorsingen laag ligt dit jaar. Dit jaar zou de combinatie van het aantal gekwetsten met vele schorsingen slecht zijn uitgedraaid...

Spelers
23 werden er opgesteld, vrijwel geen verschil met de vorige jaren. 9 van hen hebben gescoord. Het lijkt wel ongelooflijk toeval maar dat is net evenveel als in het vorige seizoen en het jaar ervoor.
2 jaar geleden waren de topscorers na 11 wedstrijden Ken Geens en Jurgen Sterckx, elk met 3 doelpunten. Vorige jaar hadden we ook 2 topscorers: Stijn Van Laere en Raphael Henneau, met elk 4 doelpunten. Dit jaar is er 1 topscorer: Jason Janssens met 6 stuks.

De toekomst
Weersvoorspellingen maken is al moeilijk, laat staan voetbalvoorspellingen, en zeker voor Eizer. Een ding is zeker: morgen zijn we er weer, met meer voetbal.

Een vergelijkende tabel met alle cijfers vind je hier...