Nieuws‎ > ‎

Eizer - Kortenberg B: Collectief sterke prestatie

Geplaatst 20 mrt. 2013 14:37 door Guy Vandyck   [ 28 mrt. 2013 13:46 bijgewerkt door Guy Vandyck ]
Een collectief sterke prestatie. Men kan het niet anders noemen als je het terrein sneeuwvrij maakt in anderhalf uur. 
Het was nochtans geen gemakkelijke opdracht: de wind had deze week alle sneeuw richting kantine en zijlijn geblazen, waar een laag van meer dan 10 cm lag. Daarenboven spreidde die sneeuwlaag zich uit tot over een kwart van het terrein. Dat was dus een behoorlijke massa om op te ruimen... Het zou een interessant vraagstuk voor de lessen fysica zijn, maar de eerste berekening komen uit op meer dan 2 ton dat moest worden verplaatst.
De eerste sneeuw voor de goal werd snel opzij geschoven, maar na 20 minuten begon het enthousiasme te tanen. Gelukkig deed Johan een noodoproep en stuurde zo iedereen met een schop in de omgeving van de goal aan de kantine. Het resultaat mag gezien worden: alle sneeuw werd nog opgeruimd voor het eerste fluitsignaal. Dat hier en daar nog een beetje water bleef staan, daar maalde niemand om. 

Een collectief sterke prestatie. Men kan het niet anders noemen als je 6 keer scoort tegen Kortenberg B in anderhalf uur.
Het was nochtans geen gemakkelijke opdracht: Kortenberg B had dit seizoen nog maar 4 wedstrijden verloren, waarvan 2 keer tegen hun eigen A-ploeg. Daarenboven hadden ze de 2 andere wedstrijden enkel met het kleinste verschil (2-1) verloren. Dat was dus een behoorlijk grote kans op een overwinning voor Kortenberg B... Het zou een interessant vraagstuk voor de lessen statistiek zijn, maar de eerste berekening komen uit op meer dan 50% kans dat Kortenberg naar huis zou gaan met een overwinning.
De eerste goal werd snel gescoord door Eizer, maar na 20 minuten kreeg Kortenberg een strafschop en kwam zo 1-1 gelijk. Gelukkig schreeuwde Bart iedereen wakker, en stuurde zo iedereen richting goal van Kortenberg. Het resultaat mag gezien worden: 5 keer werd er nog gescoord door Eizer voor het laatste fluitsignaal. Dat Kortenberg nog de laatste goal scoorde, daar maalde niemand om.

De vraag van 1 miljoen blijft natuurlijk of die aparte opwarming invloed had op die mooie 6-2 overwinning. Ik ga er van uit van wel. Nu moeten we natuurlijk een opwarming verzinnen voor de volgende wedstrijd. De omheining kan misschien worden 
aangepakt... En voor een uitwedstrijd kunnen onze spelers misschien de auto's van de supporters wassen. Volgende week neem ik in plaats van 2 schoppen alvast een emmer en spons mee. Als we niet naar huis komen met een overwinning, dan toch met een propere auto!


Facebook Twitter More...
Comments