Nieuws‎ > ‎

Eerste zege voor U21‏

Geplaatst 5 okt. 2013 12:55 door Danny van Hecke   [ 6 okt. 2013 10:22 bijgewerkt door Guy Vandyck ]

Facebook Over de eerste zege van de U21 zal nog worden gepraat. Eén ding staat vast. Ze is oververdiend. We moesten naar Perwez en onze ziekenboeg wordt stilaan groter dan de groep "overlevenden". Gelukkig kregen we vanuit het A team Mario Dermé en ouwe trouwe Kobe Schoofs mee. Uiteindelijk met 13 op het blad namen we een uitstekende start. De bal was meer op de helft van de tegenstander als op de onze en iedereen kreeg er goede moed op. Perwez had handen vol en hun verdedigers kregen meteen een aantal gele kaarten aangesmeerd. Rond het halfuur kwam er dan een aanslag op Mathieu Desmet. Die kwam met zijn eigen elleboog tussen zijn ribben terecht en kon moeilijk ademen. Pascal stond amper op de linksachter geposteerd (en deed dat eigenlijk prima) maar één tegenstoot was er teveel aan en tegen de gang van het spel in werd het  1-0. Na de rust gingen we meteen voor de volle buit. Eerste confrontatie met alweer Mathieu Desmet was erg pijnlijk. De Perwez-speler ging met de voet vooruit op Mathieu en raakte hem met de volle voet op de knie. Huilend van de pijn moest Mathieu naar de kant en daarna met pa naar het hospitaal. De tegenstander kreeg terecht rood. Een paar minuten later wees de ref voor ons naar de stip en Kobe stelde gelijk. Daarop maakte een thuisspeler zich enorm (te) druk en kreeg meteen zijn tweede geel. 9 thuisspelers slaagden een paar tellen later er echter in 2-1 voor te komen. Maar wij bleven koel. De thuisploeg ergerde de rest om zijn voortdurend tijdgewin en ineens was het voorbij. Mario werd keurig aangespeeld en maakte beheerst af. Weer protest weer geblaf en weer een uitsluiting. Tegen 8 hadden we nog even tegenstand in die zin dat de goed leidende ref wat te snel buitenspel floot , maar uiteindelijk dook Kobe gepast in het gat. Binnen de drie minuten werd Perwez uitgeteld. Kobe was de executeur van dienst maar de zege kwam er dankzij een sterke collectieve prestatie. Wij wonnen met 2-4. Maar de houding van de thuisspelers tegen de ref zorgde voor een zure tint.
Doelpunten: 30' X(1-0), 50' Kobe (pen 1-1), 55' Y (2-1), 75' Mario (2-2), 83' en 86' Kobe (2-3 en 2-4)
Bij Perwez vielen er 7 gele kaarten te noteren. Kregen 2 spelers rood na een tweede keer geel en mocht er één speler met meteen rood naar de kant.

PS : Op 12 oktober waren we bye maar spelen we uiteindelijk  de partij tegen Villers Matima , voorzien voor 14/12 , thuis om 15.00 uur.