Nieuws‎ > ‎

De 10 topscorers van de eerste seizoenshelft

Geplaatst 19 dec. 2015 01:57 door Guy Vandyck   [ 19 dec. 2015 03:10 bijgewerkt ]

Einde van het jaar;, 't is weer tijd voor lijstjes. Dit keer hebben  we alle doelpuntenmakers van Eizer bij elkaar gezet. We hadden liever diegenen die assisten gaven gelijst, maar dat is nu eenmaal moeiijker om bij te houden. 

Topscorer over alle ploegen van Eizer heen is Kenneth Deneyer. Hij scoorde 9 maal voor de reserven, waarvan 4 in de wedstrijd tegen Tange. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat één van die goals een own-goal was van Melsbroek, na een corner. Maar zelfs al zetten we die goal niet op zijn naam, dan zou hij nog steeds bovenaan de lijst staan omdat hij die goals in minder wedstrijden had gemaakt dan de 2de in de stand. 

Die 2de plaats wordt ingenomen door Steve De Both, ook al een speler bij de reserven. Hij maakte 8 doelpunten. Spectaculairder is dat hij slechts in 2 van zijn 8 gespeelde wedstrijden niet kon scoren. Kenneth en Steve scoren samen meer dan 40% van de doelpunten bij de reserven.

De volgende in lijst is Mathieu Desmet.  Als kapitein scoorde 7 keer bij de U21Net als bij de reserven, zijn er ook bij de U21 2 spelers die het gros van de doelpunten op zich nemen. Collin van Tuycom scoorde 5 keer. Dat maakt dat Mathieu en Colin 3 kwart van de doelpunten bij de U21 voor hun rekening nemen.
 
De volgende op de lijst zijn Raphael Henneau, Ruben Charlier, Ruben Vandyck en Stijn Van Laere. Zij scoorden elk 4 keer. Raphael Henneau en Stijn Van Laere zijn topscorer bij de eerste ploeg. Ruben Vandyck speelde zijn meeste wedstrijden als verdediger bij de eerste ploeg, maar hij valt ook wel eens in al middenvelder bij de reserven of de U21, waar hij dan ook wel eens zijn goaltje meepikt. Ruben Charlier is als aanvaller bij de reserven behoorlijk succesvol. Veel wedstrijden heeft hij nog niet gespeeld, en daardoor hij is 1 van de 4 spelers van Eizer (naast Kenneth Deneyer, Steve De Both en Mathieu Desmet) die gemiddeld meer scoren dan 1 op 2 gespeelde wedstrijden.

De volgende in de lijst is Tom Welleman, die 3 doelpuntn op zijn naam heeft, alweer een speler bij de reserven. Op de 10de plaats zetten we Tim Puttemans. Er zijn heel wat spelers die 2 keer scoorden, maar als we rekening houden met het aantal gespeelde wedstrijden is hij de meest efficiënte.