Nieuws‎ > ‎

Derby beslist in één kwartier

Geplaatst 29 sep. 2017 13:20 door Guy Vandyck   [ 29 sep. 2017 13:55 bijgewerkt ]

Niemand wist goed wat te verwachten van Tempo. Vorig jaar promoveerden ze moeiteloos, maar dit jaar speelt nog slechts 1 speler van die kern van vorig jaar. De nieuwe spelers komen vanuit alle windstreken. Zij speelden een behoorlijke voorbereiding, en in hun eerste wedstrijd lieten ze United geen kans. Een wedstrijd die later in de boeken zou opgeschreven worden met een forfait omwille van het opstellen van niet speelgerechtigde spelers.

De concentratie was er niet bij de verdedigers bij het begin van de wedstrijd. Ze lieten Jason vrij in het strafschopgebied. Een kado die hij met een kopbalgoal verzilveren. Na 10 minuten bracht Tempo de stand in evenwicht en ht zag er naar uit dat het een spannende wedstrijd zou worden.
In het laatste kwartier van de eerste helft walste Eizer over de verdediging van Tempo. Met 4 goals was de wedstrijd al gespeeld na minuten.Eerst zette Nick hoge druk met succes en kon zijn eigen gecreëerde kans afmaken. Even later kon Ken Geens een zwakke pas onderscheppen en de bal binnen schuiven. De supporters waren nog niet uitgezongen toen Ken met een mooie lob de keeper verschalkte  Vlak voor de rust brak Jason door het centrum door en bracht de ruststand op 5-1.


In de tweede helft kreeg Tempo nog een rode kaart onder de neus geduwd, en het spelniveau ging naar beneden. Met 10 kon Tempo nog de stand op 5-2 brengen, voor de rest waren die laatste 45 minuten een maat voor niks.


Comments