Nieuws‎ > ‎

De grootste, de succesvolste, de langste, de spectaculairste...

Geplaatst 20 mei 2015 13:46 door Guy Vandyck   [ 21 mei 2015 12:40 bijgewerkt ]
Nu de competitie voorbij is, kunnen we even kijken naar de statistieken. Hieronder volgen de ploegen met de meeste doelpunten, de grootste overwinning, de spectaculairste uitslag, de langste reeks overwinningen,... We lijsten ze in de volgorde van het klassement.Kortenberg: Als eerste van het klassement staat Kortenberg uiteraard ook bovenaan een hele reeks andere statistieken.Ze hebben het beste doelpunten saldo, de langste reeks zonder tegengoal, het meest gewonnen met meer dan 1 doelpunt verschil... Naar onze mening de spectaculairste statistiek: ze hebben 16 keer de nul gehouden, dat is 2 keer meer dan de volgende: Zemst en (verrassend!) Moorsel hebben 8 keer de nul gehouden. Het heeft Moorsel niet geholpen in de strijd om het behoud.
Eizer haalde 3 op 6 tegen Kortenberg: het werd 2 keer 2-0.

Suryoyés: Suryoyés was de succesvolste in de uitwedstrijden: ze haalden 34 punten buitenshuis. Thuis hadden ze slechts één keer de nul gehouden (en dat dan nog in de wedstrijd tegen Eizer!). Geen enkele ploeg deed slechter, wat toch wel merkwaardig is voor een ploeg die 2de werd in het klassement.
Eizer verloor 2 keer van Suryoyés: 2-0 en 1-4.

Erps-Kwerps:  Erps-Kwerps scoorde het meest van alle ploegen in hun thuiswedstrijden: ze scoorden 38 keer. En dit ondanks de prestatie van Eizer. We wonnen 2 keer: 1-0 en 0-1.

Nossegem: Nossegem haalde de langste reeks overwinningen: ze wonnen niet minder dan 11 keer op rij. Ze haalde ook de grootste uitoverwinning: 1-8 tegen Perk.

Vossem: We hebben geen enkele statistiek gevonden waar Vossem bovenaan of onderaan stond. Een merkwaardgheid op zich...

Everois: Everois had de succesvolste aanval: ze scoorden 64 keer. Everois scoorde 2 keer 2 maal tegen Eizer. Toch waren we succesvol: 1 keer speelden we gelijk en 1 keer wonnen we met 2-3.

Elewijt: De Elewijtse fans kregen (samen met de fans van Kraainem) het meeste doelpunten te zien: 133 stuks op heel het seizoen. Een gemiddelde van 4,4 doelpunten per wedstrijd. Tegen Eizer werd het iets minder spectaculair: we verloren 2-1 en haalden een 2-2 gelijkspel.

Eizer: Lang waren we de enige ploeg die niet met meer dan 1 goal gewonnen had. Uiteindelijk zijn we van die plaats afgeraakt. We zijn wel de ploeg die het meest met 1 goal verschil gewonnen had: 9 keer.

Zemst: 6 keer kon Zemst thuis niet scoren, geen enkele andere ploeg deed slechter. Maar als ze scoorden deden ze op hun elan verder: de grootste thuisoverwinning staat ook op hun naam (8-0 tegen Kraainem). Ook tegen Eizer wonnen ze met 3-0.

Weerde: Weerde scoorde het meest buitenshuis: 35 keer. Ze speelden ook het meeste gelijk: 10 keer. De wedstrijden tegen Eizer bevestigen dat: ze wonnen 2-3 op Eizer en speelden thuis 2-2 gelijk.

Saint-Josse: Misschien de pechvogels van de competitie, ze verloren 11 keer met 1 doelpunt verschil (maar niet van Eizer, we haalden een 2-2 gelijkspel en verloren met 0-4)

Perk: 6 maal kon Perk niet scoren buitenshuis en ze leden ook de grootste thuisnederlaag: 1-8 tegen Nossegem.

Peutie: Slechts 1 keer scoorden ze niet buitenshuis, geen ploeg deed beter. Niet slecht voor een ploeg onderaan de rangschikking. Dat ze de meeste doelpunten tegen kregen buitenshuis verklaart waarom ze niet hoger eindigden. De wedstrijd op Eizer was de uitzondering, die eindigde op 1-7.

Kraainem: De meeste doelpunten tegen, het meest verloren thuis, het minst de nul gehouden. En toch eindigden ze voor Moorsel...

Moorsel: De langste reeks nederlagen (9 wedstrijden) deed hun de das om. De supporters werden ook in de thuiswedstrijden niet verwend, ze scoorden thuis het ,minste doelpunten: 16 stuks.

Steenokkerzeel: Laatste in het klassement, en laatste in vele andere statistieken. Ze wonnen slechts 2 keer, waarvan 1 keer tegen Eizer.Comments