Nieuws‎ > ‎

De 10 topscorers van de tweede seizoenshelft 2015-2016

Geplaatst 5 jun. 2016 12:02 door Guy Vandyck   [ 5 jun. 2016 12:21 bijgewerkt ]

In december hadden we al een gelijkaardig lijstje gemaakt met de 10 topscorers van de eerste seizoenshelft. Nu hebben we hetzelfde gedaan voor de periode van januari tot mei. Bijzonder merkwaardig: slechts 3 spelers staan in beide lijstjes. 

Topscorer van de tweede seizoenshelft over alle ploegen werd onbetwistbaar Ken Geens. Ondanks een blessureperiode scoorde hij 9 keer. Op het einde van het seizoen scoorde hij er zelfs 8 op 6 wedstrijden. Hij werd een van de belangrijke factoren in de remonte van de eerste ploeg in het klassement.

De tweede plaats in het klassement werd gedeeld door Ruben Charlier en Kenneth Deneyer. Zij maakten elk 5 doelpunten voor de reserven. Ruben scoorde drie keer tegen Nossegem en werd matchwinnaar in een spectaculaire wedstrijd. Kenneth was a topscorer in de eerste seizoenshelft en heeft zo zelfs de eerste plaats over heel het seizoen.

Daarna volgen Bojan Stupar en Rutger Vranken. Bojan scoorde voor de reserven 4 keer in 5 wedstrijden. Rutger speelt zowel bij de U21 als de reserven,  maar is vooral bij de U21 trefzeker.

Het lijstje wordt vervolledigd door Tom StockxBas HermansStijn Van LaereStijn Claeskens en Joris Philips. Tom speelde slechts 1 wedstrijd dit seizoen, en toch was dit voldoende om zich in het topscorers lijstje te zetten. Stijn Van Laere is (samen met Ruben Charlier en Kenneth Deneyer) één van die uitzonderingen die in beide lijstjes van dit seizoen voorkomt. 

Kenneth Deneyer (1e ploeg): 9 goals


Ruben Chalier (reserven): 5 goals
Kenneth Deneyer (reserven): 5 goals
Bojan Stupar (reserven): 4 goals
Rutger Vranken (U21): 4 goals
Tom Stockx (U21): 2 goals
(we hebben in de archieven moeten duiken om nog een foto van Tom te vinden)
Bas Hermans (reserven): 2 goals
Stijn Van Laere (1e ploeg): 2 goals
Stijn Claeskens (1e ploeg): 2 goals
Joris Philips (1e ploeg): 2 goals