Nieuws‎ > ‎

Begijnendijk - 1e ploeg: 0-6

Geplaatst 10 jun. 2017 01:03 door Guy Vandyck   [ 10 jun. 2017 14:39 bijgewerkt ]

40 punten was het doel

De laatste wedstrijd van het seizoen, stralend weertje,een wedstrijd tegen de ploeg met de minste gele en rode kaarten van de reeks... Rustig een potje voetballen denk je dan. Toch waren onze spelers gebrand om nog 1 keer te schitteren. De grens van 40 punten doorbreken was het doel. 

Onze tegenstander speelde vorig jaar kampioen in 4de provinciale en zou op papier een heel haalbare kaart moeten zijn. Toch blijft het oppassen geblazen: 2 wedstrijden geleden De wedstrijd tegen Begijnendijk was op papier geen moeilijke wedstrijd. nog verloor Baal op het veld van Begijnendijk en zo ook hun 6de plaats in het klassement.Bijna alle spelers tekenden present, enkel Ewout en Koen konden het niet halen. Tijden de opwarming viel Ruben uit (knie), en ook.Dylan (schouder) en Stanny (ouderdom) bleven noodgedwongen aan de kant.  Voor Ruben Renard werd het de 2de selectie van het seizoen.

Scoren in de eerste helft is moeilijk

Van in het begin van de wedstrijd konden we enkele gevaarlijke aanvallen langs de flanken opzetten. De goal was echter telkens niet breed genoeg.. Ook Begijnendijk brak enkele keren door, maar zij botsten op een secure verdediging en ook Sven. Ons overwicht werd steeds groter en na een half uur vroeg iedereen zich af waarom we nog steeds niet hadden gescoord.Tot Nick Vandervoort besliste om nadat hij de bal veroverde, Czerniatynski-gewijs zich door het centrum te murwen. 0-1. De frustratie van de Begijnendijkse keeper was begrijpelijk: hij had ondertussen kennisgemaakt met het schot van zowat alle Eizerse aanvallers en middenvelders. Het tempo viel daarna wat terug en buiten een schot van Ken Geens was er in de eerste helft niet veel meer te beleven.

Weddenschap als motivatie

Tijdens de rust werden Jannick en Joris vervangen door Karl Demol en Stijn Claeskens. en (al even bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd): Nick werd herinnerd aan een weddenschap die al over heel het seizoen liep en hoe langer hoe minder haalbaar leek. Maar we kennen hem als een doorzetter.

Na 2 minuten stuurt Jurgen Sterckx Ken Geen langs de lijn, die in snelheid tot in het strafschopgebied kan binnen dringen. Daar kiest hij niet voor de korte hoek, maar legt de bal af voor Nick die de 0-2 scoort.Nog 10 minuten later wordt Ken vanuit de achterlijn bediend met een dieptepas van Karl Demol. Deze keer besluit hij zelf af ter werken en beslist zo de wedstrijd.
Bij een 0-3 stand wordt Ruben Renard ingebracht, die de drup op de verdediging van Begijnendijk hoog houdt. Even later gooit Karl de bal in, perfect in de loop van Nick die laag zijn derde goal scoort. 

En weer de 0 gehouden

Ondertussen speelt Begijnendijk met 10 omwille van een kwetsuur en geen wissels meer. Concentratieverlies bij de onzen en zo slaagt Begijnendijk toch nog 2 keer gevaarlijk te zijn. Sven behoudt gelukkig wel de concentratie en bij een herneming vanuit het penaltypunt houdt hij met een bliksemreflex de bal uit zijn doel; een duik waarmee hij weer zijn klasse toont en zo houden e voor de 7de keer de 0 dit seizoen. We moeten al een aantal jaren teruggaan om een even goede prestatie te vinden.
Na zijn 3de goal vond hij het tijd om voor een assist te zorgen. Een lange pas naar Ken wordt door Ken aangenomen en in de verste hoek geschoten. Nog geen 5 minuten later loopt Jason prachtig in maar zijn kopbal raakt jammer genoeg de deklat.
De eer van het laatste doelpunt van het seizoen gaat naar Ruben Renard. Als aanvaller met ervaring weet hij perfect dat botsende ballen het moeilijkst zijn voor een keeper.  Hij demonstreert dit nog eens en legt zo de 0-6 eindstand vast.