Nieuws‎ > ‎

Afsluiting seizoen reserven

Geplaatst 28 apr. 2017 10:27 door Guy Vandyck   [ 28 apr. 2017 11:01 bijgewerkt ]


De reserven hebben het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Molenbeek.
Het was een merkwaardig seizoen met een terugronde waar we eerst alle lager geklasseerde ploegen voorgeschoteld kregen, en op het eind speelden we enkel tegen hoger geklasseerde ploegen. Het verklaart de minder succesvolle reeks de laatste weken. Toch was het vertrouwen er door een het gelijke spel vorige week in Bierbeek.Eizer begon zeer sterk aan de wedstrijd. Enkele snelle uitbraken konden enkel afgestopt worden door een professionele fout. Op links werd Jochen Vaeremans al na vijf minuten in volle snelheid foutief getackled. Enkele minuten later glipte Kevin Vanderheyden door de verdediging en werd onderuit gehaald door de laatste verdediger. We haalden er aanvankelijk echter geen voordeel uit.Na een kwartier was het dan toch raak. Bas Hermans leverde de perfecte bal die Kevin Vanderheyden hard binnenschoot.
Tien minuten later leidde baverlies in het middenveld voor de eerst echt gevaarlijke situatie van Molenbeek. Aanvankelijk leek het verdedigend werk het gevaar te keren, maar in 2de instantie drong een Molenbeekse aanvaller het strafschopgebied binnen. Een lichte tik tegen de scheenbeschermers bracht de aanvaller niet uit evenwicht, maar was wel duidelijk hoorbaar en de scheidsrechter wees naar de stip. Ruben Charlier koos de verkeerde kant en het stond 1-1.

5 minuten voor de rust werd Ruben Charlier terug ingebracht. Na een ingooi kwam de bal bij Kevin en Jochen. De eerste poging van Kevin ging er niet in, maar Jochen had meer succes.In de 2de helft kwam er een heel ander verhaal. De wedstrijd kantelde, Molenbeek scoorde 2 keer en we geraakten niet terug in de wedstrijd. Een aanval van Jochen had het keerpunt kunnen zijn. Alweer fout afgestopt, deze keer door de Molenbeekse keeper. Ook wij kregen dus een strafschop, maar konden hem niet omzetten. 
Een gekwetste speler van Molenbeek kon niet vervangen worden wegen geen bankzitters, Maar ook tegen 10 man lukte het niet meer. Integendeel: het was Molenbeek die verder uitliep en de 2-4 eindstand op het bord zette.