Nieuws‎ > ‎

Achtergekomen maar gewonnen tegen Ramsdonk

Geplaatst 29 okt. 2017 07:31 door Guy Vandyck   [ 29 okt. 2017 07:32 bijgewerkt ]


Het eerste doelpunt maken is bijna een garantie op winst of tenminste een gelijkspel. Het is dit jaar altijd zo geweest bij de eerste ploeg. En vorig jaar was dat de algemene regel. Van de 25 wedstrijden van de eerste ploeg die vorig seizoen niet op een gelijkspel eindigden, werden er 24 gewonnen door diegene die het eerste doelpunt scoorden. Slechts één uitzondering: net na de winterstop konden we met 5-2 winnen tegen Veltem, nadat Veltem in de 2de minuut de openingstreffer scoorden.

Dat is niet zo bij de reserven: al 2 weken op rij konden we eerst scoren, maar verloren uiteindelijk toch met 5-2 tegen Humbeek en 2-4  tegen Erps-Kwerps.

Deze week was het net andersom: Na een half uur kwam Ramsdonk op voorsprong met een penalty na hands. Op dat moment hadden we nog de bovenhand, maar die goal gaf Ramsdonk extra moed en we mochten van geluk spreken dat het 1-0 bleef tot aan de rust.De tweede helft was nog maar pas begonnen en alweer werd de bal geraakt met de hand in het penaltygebied. Ewout De Kock liet de kans op de gelijkmaker niet liggen. Vijf minuten later gaf Jurgen Sterckx de perfecte corner op het hoofd van Ewout die zijn tweede goal scoorde.
Jurgen scoorde zelf even later met een prachtig vluchtschot. Onmiddellijk daarna kon Ramsdonk terugkomen tot 2-3 na concentratieverlies in onze verdediging. Het bleef 2-3 en zo zien we al 3 wedstrijden op rij dat de wnnende ploeg eerst op achterstand kwam. 

Volgende week spelen we tegen Haren (zij staan net boven ons geklasseerd), we weten al hoe we het moeten aanpakken.

Comments