Nieuws‎ > ‎

Dylan scoort in zijn eerste wedstrijd voor 1e ploeg

Geplaatst 28 jan. 2017 10:56 door Guy Vandyck   [ 29 jan. 2017 05:27 bijgewerkt door Guy Vandyck ]

In de wedstrijd tegen Herent moesten we onze meerdere erkennen in de ploeg die we misschien nu al de toekomstige kampioen kunnen noemen. Dat we van hen verliezen kunnen we niet erg noemen. We kunnen zelfs een positieve kant zien: in de 2 wedstrijden tegen Herent scoren we in totaal 4 keer. Er zullen niet veel ploegen zijn die dat in dit seizoen kunnen zeggen.
Erger er is wel dat we 6 gele kaarten nemen. Twee voor Styn, die mist dus de volgende wedstrijd, maar ook 1 voor Jonathan Van Puyvelde en Nico Leoni. Dat is voor hen de derde van het seizoen en missen dus ook de wedstrijd tegen United. 
Maar toch gaan we de wedstrijd vooral herinneren omwille van iets anders. Voor Dylan Bolleyn was dit zijn eerste selectie bij de eerste ploeg. Dylan speelde 4 jaar geleden nog bij U17 in Tempo. Het seizoen daarop kwam hij naar Eizer voor U21 spelen waar hij als jonge aanvaller al wel eens het verschil kon maken. Na een intermezzo in Grez-Doiceau keerde hij dit jaar terug naar de U21 in Eizer.  
Na 70 minuten zwoegen tegen Herent moest Ken Geens, die nog steeds nog niet in volle vorm is, aan de kant. De ene goaltjesdief werd dus vervangen door de andere, zij het dat die laatste debuteerde in de eerste ploeg. En jawel, Dylan stond geen 10 minuten al op het plein toen hij scoorde. En al minderde het enkel de nederlaag, het een start waar vele debutanten enkel van kunnen dromen.
Tegen United komt er een onuitgegeven ploeg in actie: we missen Zoef, Jona, Joris, Nick, Sterckx, Ruben, Styn en Leoni. Voor Ruben Renard, Kevin Van Crombrugge en Collin Van Tuycom wordt het hun eerste wedstrijd voor de eerste ploeg. Dylan Bolley treed voor de 2de keer aan.