Nieuws‎ > ‎

3 strafschoppen in 1 derby

Geplaatst 26 okt. 2017 14:42 door Guy Vandyck   [ 26 okt. 2017 14:42 bijgewerkt ]


In de derby tegen Vossem stonden de 2 best scorende ploegen van de competitie tegen elkaar. Beiden scoorden ze 22 keer in 7 wedstrijden. United volgt met 20 doelpunten.

Na 5 minuten al kreeg Vossem een (terechte) penalty na een haakfout. Dylan koos echter de juiste hoek en pareerde de laag genomen strafschop. Eizer was gewaarschuwd...Een kwartier later kreeg Vossem weer een penalty, dit keer iets meer discutabel. De lijn tussen een hands en een aangeschoten bal is dun, zeker als de arm dicht tegen het lichaam wordt gehouden, al moeten we toegeven dat de afgeblokte bal een doelkans ontnam. Deze werd de bal hoog geschoten en Dylan kansloos.

Na een half uur verdubbelde Vossem de voorsprong ondanks het appel voor buitenspel en zo gingen we rusten met een 0-2 tussenstand.


Net na de rust werd een derde penalty gefloten, dit keer voor Eizer. Aussama zette zijn derde penalty van het seizoen om.

Maar Aussama is niet alleen onze strafschoppen specialist. Een kwartier in de tweede helft scoort hij alweer van een stilstaande fase; zijn vrije schop gat rechtstreeks in doel binnen.

Kort daarna kreeg Zoef zijn 2de geel en moest Eizer dus met 10 verder.


We hielden echter stand en zo voelde het gelijkspel aan als een overwinning.

Met het gelijkspel blijven we eerst in de rangschikking. Nossegem nadert op 3 punten en wordt nu de dichtste achtervolger. Eizer blijft de ploeg die het meest scoort en Nossegem is de ploeg die het minste doelpunten tegen krijgt (6) en het meest de nul heeft gehouden (4 keer).