Nieuws‎ > ‎

1e ploeg - Wezembeek: 1-0

Geplaatst 18 mrt. 2017 02:51 door Guy Vandyck   [ 18 mrt. 2017 03:24 bijgewerkt ]

"Vandaag is rood..."

Wezembeek kreeg dit seizoen al 10 rode kaarten onder de neus geduwd. De kans dat we ook in deze wedstrijd een rode kaart zouden zien leek dan ook reëel. Dat we echter zelf 2 rode kaarten zouden nemen stond niet in het script. 

Al kort na de rust moesten we met 10 verder na een rode kaart voor de verbouwereerde Ken Geens. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd moesten we onze voorsprong zelfs verdedigen met acht veldspelers. Een minuut voor affluiten trok de scheidsrechter nog een 3de rode kaart, deze keer moest een Wezembeek speler naar de douches.

"Het bier niet opdrinken alvoor het getapt is..."

Zo kregen we het plots moeilijk, en dat terwijl de meesten hier toch een makkelijke overwinning hadden verwacht. Maar zoals een aloud Eizers spreekwoord gaat: "Men mag het bier niet opdrinken alvoor het getapt is...
Een situatie waarvoor ook Patrick nog gewaarschuwd had (zie ook het interview van Danny in La Gazetta), al had hij waarschijnlijk iets anders in gedachten .

Gelukkig had Nick Vandervoort net voor het eind van de eerste helft vanop links de bal in de netten gejaagd en zo zijn 7de doelpunt van het seizoen gescoord. 

De verdedigende opdracht werd na de 2de rode kaart de hoofdzaak. Wezembeek is niet echt een doelpuntenmachine in hun uitwedstrijden, en in de helft van hun wedstrijden konden ze niet scoren. Of.. voor wie het bierglas half leeg was: in één op 2 van hun uitwedstrijden wist Wezembeek wel te scoren. Plots herinnerde iedereen zich het puntenverlies in de heenwedstrijd. 
 Anderlecht versus Eizer

Er bleven kaarten vallen: naast de tweede gele kaart voor Jason, kregen ook Ewout en Jona en Zoef geel. We willen ons zeker niet vergelijken met Anderlecht,maar opvallend is het wel. Bij paars-wit steeg het aantal spelers op 1 kaart van een schorsing naar recordhoogtes. Maar ook wij kunnen bijna een elftal neerzetten met spelers in de gevarenzone:  niet minder dan 9 spelers staan nu op 1 kaart van een schorsing.Voor de 5de keer de 0 gehouden

De druk op de verdediging werd groter en geen tegendoelpunt incasseren werd een noodzaak. Echt warm werd het toen Wezembeek voor de tweede keer de lat trof. Toch hield Sven zijn netten proper en hielden we zo voor de vijfde keer dit seizoen de 0. Een prestatie waarin onze verdediging het nu al beter doet dan in de vorige 5 seizoenen, met uitzondering natuurlijk van het ene seizoen in 4de provinciale.


Meer foto's van de wedstrijd vind je hier...