Nieuws‎ > ‎

1e ploeg - Hever: 2-1

Geplaatst 23 apr. 2016 00:52 door Guy Vandyck   [ 23 apr. 2016 13:15 bijgewerkt ]
http://album.vke-eizer.be/#!album-4

Er hing wel wat spanning in de lucht voor de wedstrijd. Bij winst zouden we Hever en Weerde definitief achter ons laten in het klassement. Bij Unibet zeiden ze dat Hever de heenwedstrijd met 5-0 had gewonnen en Kisoka 3 goals voor zijn rekening nam, maar de krollenbol van Unibet antwoordde dat Hever nog nooit een uitwedstrijd won, dat Ken Geens al elke keer scoorde sinds hij terug fit is en dat Eizer hun vorm al toonde in de laatste 2 wedstrijden tegen Herent en Huldenberg. Tsja, winnen doe je niet toevallig...
Nervositeit doet echter rare dingen met mensen, en de eerste 10 minuten verliepen niet zo als het moest. Kristof Danhieux verschoof zijn pionnen op een ietwat verrassende maar geniale manier en speelde van toen af met 3 verdedigers. Een ingreep die zijn effect niet miste. Van toen af hadden we veldoverwicht, maar het scoren bleef uit. Niet dat Hever ongevaarlijk was; integendeel tot 2 keer moest een grote kans van Hever gekeerd worden.
Een snelle aanval na dom balverlies zorgde voor desorganisatie in de verdediging en zette Eizer dan op achterstand. Kisoka - alweer hij - scoorde voor Hever. 
Daarna kwamen er nog heel wat kansen voor Eizer, maar scoren bleef nog uit. Totdat balverlies bij Hever en uitgebroken Ruben deze keer de Heverse verdediging uit verband bracht. Na zijn actie gooide hij de bal onmiddellijk in tot de achterlijn waar Ken Geens net binnen het strafschopgebied werd onderuit gemaaid. Strafschop en en 2de gele kaart voor Hever speler. Joris zette de strafschop koeltjes om. Tegen 10 Hever spelers bleef het overwicht van Eizer aanhouden. Jona forceerde nog en grote kans en Kenneth bracht een bal voorlangs. Maar het was wachten tot 10 minuten voor affluiten toen Ken Geens met een kopbalgoal voor zekerheid zorgt. 
En de winst... dat was inderdaad geen toeval.