Nieuws‎ > ‎

1e ploeg - Haacht: 1-1

Geplaatst 25 feb. 2017 01:58 door Guy Vandyck   [ 25 feb. 2017 02:00 bijgewerkt ]

Vorig jaar stond Haacht met 19 punten op 8 wedstrijden aan de kop van het klassement toen we het tegen hen opnamen in Eizer. We hadden net een 5-1 nederlaag te verwerken tegen United, die niet echt de ploeg in vorm was op dat moment. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, en moesten de kernspelers Ewout, Jannick en Ken missen. Toch speelden we goed mee en blijft het spannend tot de slotminuut. Stijn Claeskens scoorde in helemaal op het eind de gelijkmaker. De 1-1 uitslag was dan ook een resultaat waar echt tevreden mee mochten zijn tegen de ploeg die uiteindelijk 3de zou worden in het kampioenschap.
Dit jaar staat Haacht weer op de derde plaats toen we hen ontvingen. Weer missen we met Ewout, Jason en Zoef 3 kernspelers.Maar de gedrevenheid was even groot als vorig jaar. Deze keer scoren we helemaal in het begin van de wedstrijd. Een voorzet van Jurgen Sterckx beland perfect op het hoofd van Ken Geens, die hard binnen kopt.


Een kwartier later devieerde Nico Leoni een voorzet vanuit het middenveld van Haacht. De bal zweeft met een hoge boog over Dylan het doel in. Het was een ongelukkige baltoets van onze middenvelder, des te meer dat hij een puike wedstrijd speelde en het ene duel na het ander won. Daarna blijven we het spel controleren en in de eerste helft geven we geen enkele kans meer weg, met ook een prominente rol van Joris op het middenveld.

In de tweede helft geraakt Dylan gekwetst na een luchtduel en onzachte landing. Hij probeert nog verder te spelen maar moet na enkele minuten toch naar de kant. Haacht komt meer en meer in de wedstrijd en we moeten een verschillende hoekschoppen weggeven. Maar vervangende keeper Sven Vandervoort staat secuur te keepen en houdt zijn netten schoon.

Ook Jonathan van Puyvelde raakt geveld in een stevig luchtduel. Hij is enkele minuten groggy nadat tweee hoofden elkaar onzacht aanraakten. Het spel werd voor de 2de keer stilgelegd en dat wil zeggen dat er heel wat overgspeeld wordt. In de extra tijd wordt het nog heel warm. Haacht krijgt nog de grootste kans, maar de bal wordt van dichtbij op de lat geknald. De scheidsrechter (die ook een goede wedstrijd floot zonder lijnrechters, dat mag gezegd worden) fluit af na 8 minuten overspelen. Voor de 2de keer op rij halen we thuis een punt tegen Haacht na een spannende 1-1. Opvallend: Dit jaar spelen we thuis haalden we thuis 7 punten tegen de top 4 in het klassement. Voorlopig doet geen enkele ploeg even goed, en met de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden kunnen enkel nog Tremelo en Erps-Kwerps dit evenaren.