Nieuws

Reeksindeling 3e provinciale B

Geplaatst 2 jun. 2018 13:44 door Guy Vandyck   [ 22 jan. 2019 12:11 bijgewerkt door Marc Meulemans ]

1 GR.VOSSEM A2 KVC.KESSEL-LO 20002 SMS.LUBBEEK A4 KFC.BAAL5 VK.BERG-OP6 ERC.HOEILAART B7 KV.TREMELO8 FC.TILDONK9 EENDR.EIZER9 KDN.UNITED11 FC.MOORSEL12 SP.ERPS-KWERPS13 ST. MEERBEEK13 HO.BIERBEEK B15 U.LOVENJOEL A16 TEMPO OVERIJSE BeizerWijzer

Geplaatst 16 mei 2018 14:10 door Guy Vandyck   [ 23 mei 2018 04:16 bijgewerkt door Guy Vandyck ]


De eizerWijzer wijdde een artikel aan één van onze speler: Asif Elahi. Asif speelde vorig seizoen zijn eerste wedstrijden voor Eizer en is dit jaar een vaste waarde bij de zaterdagreserven. 

Het artikel beschrijft het opmerkelijk verhaal over Afghanistan, een reis naar België en het leven in Eizer. Het volledige artikel vind je hier.

Wie zorgt volgend jaar voor onze website?

Geplaatst 7 mei 2018 13:50 door Guy Vandyck


In 2012 schreef ik het eerste artikel op onze totaal vernieuwde site. Een artikel over de toenmalige U17 die in het begin van het seizoen een 7 op 9 haalden en daarmee het mindere seizoen ervoor helemaal achter zich lieten.
Na 6 seizoen is het tijd voor vernieuwing en wil ik het ook rustiger aan doen.

We zoeken dus iemand die onze website verder wil onderhouden. Technische kennis is niet echt nodig, een artikel publiceren is net zo makkelijk als een facebook bericht posten.

Iets voor jou? Contacteer me via 
Eén van de eerste foto's op de site met Jorghé, Jochen, Bas, Dorian, Tom, 
Kobe, Wim, Dorian, Alex, Ruben VDV, Ruben VD, Collin, Arne, Bram. 
Vele van de spelers spelen nu nog in Eizer.

VKE Eizer versterkt

Geplaatst 7 mei 2018 13:11 door Guy Vandyck   [ 7 mei 2018 13:26 bijgewerkt ]

Een artikel van Danny Van Hecke in La Gazetta...

1e ploeg - Hoeilaart: 2-2

Geplaatst 3 mei 2018 14:41 door Guy Vandyck   [ 3 mei 2018 14:43 bijgewerkt ]


Hoeilaart is sinds januari gestaag aan het klimmen in het klassement. Ze presteerden vooral  bijzonder sterk in de laatste 3 wedstrijden waarin ze 11 keer scoorden en dat tegen Berg-Op, United en Nossegem! We waren dus gewaarschuwd dat ze vlot scoorden. Na 2 minuten was het ook prijs: een assist via de paal werd hard binnen geschoten. Op het half uur verdubbelde Hoeilaart hun voorsprong.
Aan de rust stonden we dus 0-2 achter en dan weten we dat het moeilijk wordt. Dit seizoen stonden we 8 h-keer achter aan de rust. Slechts 1 keer konden we terug komen. Dat was in oktober toen w ook al een 0-2 achterstand konden goedmaken tegen Vossem.
Maar net als in de wedstrijd tegen Vossem konden vochten we terug tot 2-2 in de 70ste minuut. We hoopten nog op een overwinning die onze minder resultaten van de laatste weken zou doen vergeten, maar bleven steken op een gelijkspel. Anderzijds kunnen we ons wel optrekken aan de betere 2de helft wat misschien nog de voorbode wordt van een goede prestatie tegen Kessel-Lo.


Zaterdagreserven sturen Machelen naar huis met 5-1

Geplaatst 29 apr. 2018 05:28 door Guy Vandyck   [ 29 apr. 2018 10:24 bijgewerkt ]Machelen stond op een gedeelde 2de plaats en had nog geen enkel punt verloren tegen ploegen uit de 2de kolom. Veel kans gaven we onszelf niet op een overwinning, des te meer omdat we maar net aan 11 spelers geraakten. Tom Stockx kwam ons nog uit de nood helpen en Arne Stuckens speelde zijn 3de wedstrijd in de goal. Sven Vandervoort, Ruben Renard en Bryan Delbeke moesten we nog steeds missen. Het was 25 graden en beide ploegen kwamen dan overeen om na elk kwart een drankpauze in te lassen.Bij de aanvang was het wel duidelijk dat er een aantal snelle spelers bij Machelen speelden. Toch hielden "J3" (Jarne, Jonas en Jurgen; misschien wel een ideetje als naam voor een boysband) alles dicht in de verdediging. Net voor de eerste drankpauze werd Dorian bij een uitbraak foutief afgestopt op rechts ter hoogt van de middenlijn.  De vrije schop werd door Jarne Dekoster in het strafschopgebied gedropt. Aanvankelijk ging iedereen onder de bal door en ook de keeper kon hem niet klemmen, waarna Ruben Vandyck voorbij de 2de paal van het geharrewar kon profiteren. Aan de andere kant hiel Arne de voorsprong gaaf na een mooie reflex.


Iets voor de rust werd de voorsprong verdubbeld, na alweer een vrije schop aan de middenlijn. Deze keer was het Jurgen Sterckx die de bal afleverde aan Ewout De Kock die na een prachtige aanname de keeper verschalkte. Net daarna verzuimde Machelen te scoren toen 2 aanvallers alleen voor Arne kwamen na een te zwakke terugspeelbal. Jurgen had zich al bij het tegendoelpunt neergelegd, maar Arne stopte af en Asif ontzette. Eerder troffen ze ook nog eens de paal. Het werd duidelijk dat het niet het dagje van Machelen zou worden.
Na de rust maakte Machelen de aansluitingstreffer en spatte een andere kans op de deklat uiteen. Maar hun slordigheden in de passes en controles stapelden zich op. De centrale as was volledig voor Eizer en eiste de hoofdrol op. In het 4de kwart trokken we het laken definitief naar ons en scoorde Ewout een hattrick. 
Eerst kregen we een vrije schop nadat Collin Van Tuycom gehaakt werd. Ewout knalde die laag over de grond binnen.Daarna zette brak Jarne uit en forceerde een penaly. Ewout scoorde de 4de treffer, alweer van een stilstaande fase. 
De laatste goal was dan toch nog een veldgoal. Ruben die alweer een pas onderschept en aflegt aan Ewout en daarmee zijn 21ste goal van het seizoen maakte.


Voor en na...

Geplaatst 28 apr. 2018 00:43 door Guy Vandyck   [ 28 apr. 2018 01:59 bijgewerkt ]
Veertien wedstrijden gespeeld voor de winterstop, veertien na. Het verschil kan amper groter zijn.
Met Kerstmis stonden we met 32 punten nog 2de en hadden  een comfortabele voorsprong van 5 punten . Nu  staan we 5de en we gaan nog stevig uit onze pijp moeten komen om niet verder weg te zakken. 

Van 32 naar 12 punten
Schrijnender wordt het als we een klassement maken van enkel de wedstrijden van dit jaar. Twee ploegen maken een spectaculaire vooruitgang. Moorsel stond op plaats 15 met 10 punten, in de 2de seizoenshelft haalden ze het dubbele van de punten en zouden ze 10de staan in dat virtuele klassement..Baal doet het nog beter: ze stonden eind 2017 13de met 13 punten. In 2018 haalden ze 26 punten , slechts 3 ploegen deden beter. Aan de andere kant zien we Kortenberg die 2 plaatsen zakken, maar het is vooral Eizer die achteruit gaat. Met 12 punten in  2018 laten we enkel de degradatieploegen en Kortenberg achter ons... Uit haalden we in 2018 slechts 1 punt. In Kortenberg verloren we met 3-1, en dat nadat Kortenberg 6 wedstrijden op rij verloor. Nog erger werd het in Begijnendijk waar de staartploeg met amper 12 punten toch nog een gelijkspel uit de brand sleepte.
Doelpuntensaldo +20 naar -12
In de eerste seizoenshelft scoorden we 35 keer. Ken Geens was topscoorder met 10  goals. In 2018 moesten we Ken door blessures heel wat wedstrijden missen en scoorden in 5 wedstrijden 4 keer. 6 goals minder voor Ken, 8 goals minder voor Eizer: in 2018 scoorden we 27 keer.
Het verschil is groter bij het aantal tegengoals: 15 in de eerste 14 wedstrijden, 39 in de laatste 14 wedstrijden.

3 schorsingen tegenover 15
Verklaringen zijn nooit makkelijk te vinden en waarschijnlijk zijn er verschillende. Misschien ging het in het begin van het seizoen iets te makkelijk en waren na Kerstmis niet meer goed bij de les. Daarnaast moesten we meer basisspelers missen. In 2017 moesten we 19 keer een basisspeler (spelers met meer dan 1000 speelminuten) missen. In 2018 misten we 32 keer één van die spelers. Naast Geens hebben we zo ook Zoef ook heel wat wedstrijden gemist. Voor een groot stuk hebben we dat aan onszelf: in 2017 hadden we 3 schorsingen, in 2018 niet minder dan 15.
En terwijl we in het begin van het seizoen wel eens het geluk aan onze kant hadden viel het nu wel eens tegen. Tegen Kessel-Lo komen we met een zeer ongelukkige own-goal achter en konden we een open kans niet afwerken. In plaats van 0-1 aan de rust had het perfect 1-0 kunnen staan, en we zouden een heel ander wedstrijd hebben. En dat is slechts 1 voorbeeld.

 Klassement 2017  Klassement 2018

Nossegem kampioen in de kaartenlast

Geplaatst 5 apr. 2018 03:00 door Guy Vandyck

Nossegem staat niet alleen afgetekend aan de leiding in het kampioenschap, ook met de gele en rode kaarten doen ze ver beter dan de de andere ploegen. Met 20 gele kaarten dit seizoen en 3 rode kaarten hebben ze zelfs een kaartenlast die minder dan de helft zo zwaar is als die van Eizer. Ook de tweede en de derde in de puntenklassement (Vossem en Kessel-Lo) staan 'onderaan' in de rangschikking van het aantal kaarten.
Vorige wedstrijd kreeg Nossegem nog per uitzondering een rode kaar onder de neus geduwd, maar dat resulteert niet in een onmiddellijke schorsing, dus treden ze dit weekend aan tegen ons met een voltallige ploeg.

(Rode kaarten worden als 2 gele kaarten geteld)

Voor Eizer is er een opvallend verschil tussen de eerste en tweede seizoenshelft. We hebben gestart als één van de ploegen met de minste kaarten, maar in sinds de winterstop kregen we de meeste kaarten in de reeks.

Zaterdagreserven maken 2-0 achterstand goed met noodploeg

Geplaatst 4 apr. 2018 01:30 door Guy Vandyck   [ 4 apr. 2018 01:32 bijgewerkt ]


Sinds de winterstop hadden de zaterdagreserven nog maar 1 punt gehaald. Dat was verrassend op het veld van Erps-Kwerps. Zij stonden toen nog 5de in de stand en konden op eigen veld zelfs de toppers Moorsel en Machelen verslagen. Tegen Eizer bleven ze echter steken op 5-5. Toen traden we aan met een sterke ploeg met heel wat reservespelers van de 1e ploeg. Sven Vandervoort, Ewout De Kock, Karl Demol, Jannick Hoymans, Koen Dewit en Jeroen Goossens versterkte de 14-koppige ploeg en zorgden voor de 5 goals.Nu hadden we de kans tegen staarploeg Melsbroek om weer eens punten te pakken. Helaas konden we deze keer maar op 1 reservespeler van de 1e ploeg rekenen. Erger nog: we startten de wedstrijd met 10 spelers, Dorian Hayen zou ons de 2de helft vervoegen. Jorghé Van Hecke was er na 5 weken rust terug bij, en ook Thomas Van Begin en Spyker zijn terug van weggeweest. Jonas Gilliams, Jarne De Koster en Dylan Bolleyn zijn ondertussen de vaste waarden in de 2de seizoenshelft.Na 13 minuten opende Melsbroek de score. Eerst was er balverlies op de flank door een uitschuiver van Spyker en ook in de tegenaanval waren de schoenen en het veld niet berekend op de snelheid van Jarne die ook niet recht bleef. Om maar te zeggen dat het soms aan kleine dingen ligt. 1-0 en Eizer was al op achtervolgen aangewezen. Melsbroek toonde echter dat de voorsprong niet onverdiend was. Zij hadden het meeste balbezit en toonde overwicht. In het eerste half uur kwamen we niet verder dan een halve omhaal van Ruben Vandyck en een lob vanop 40 meter van Dylan Bolleyn die net over de deklat botste.
Melsbroek daarentegen had nog de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een schot werd nog uit de winkelhaak gered en net daarna hield Sander Van Eyck met een prachtige reflex ons weer recht. Het was nog maar zijn 2de wedstrijd in de goal bij Eizer, maar hij deed het prima.Op het halfuur kwam Dorian dan iets vroeger dan verwacht de ploeg versterken. De verdedigende 4-4-1 werd aangevuld met een 2de aanvaller en dat was te merken. We zagen twee grote kansen op korte tijd voor Ruben Vandyck. Bij de eerste was er dan toch net niet genoeg plaats tussen de benen van de keeper, en bij de tweede werd hij al dan niet foutief omver gehaald. Achteraf had de speler van Melsbroek dan toegegeven dat het strafschop was.De tweede helft begon goed met een schot van Dylan Bolleyn op de kruising en een kopbal van Dorian Hayen op hoekschop die maar net over ging. Melbroek kwam terug in de wedstrijd en na 20 minuten in de 2de helft stond het 2-0 nadat een Melsbroekse aanvaller alleen voor onze keeper gepiloteerd werd.

Het leek over en out, maar we vochten terug. De 2-1 kwam er in de 70ste minuut, de corner van Dylan ging in eerste instantie voorbij Dorian en Quinten, maar Jarne was meer bij de pinken. Dylan kreeg zelf ook nog een grote kans maar zijn bal ging naast. Jorghé, Jonas en Ruben gaven van toen af geen enkele kans meer weg.


Het was Jarne De Koster die kort voor het eind nog de gelijkmaker kon scoren. Hij werd van aan de middenlijn perfect bediend door Asif Elahi, die zelf ook een prachtige wedstrijd speelde. Samen met Jarne ie de 2 goals op zijn naam schreef kan Asif zich wel tot man van de match kronen. 
United & penalty's

Geplaatst 23 mrt. 2018 15:23 door Guy Vandyck   [ 24 mrt. 2018 14:37 bijgewerkt ]

Vorige week speelden we tegen de ploeg die op 1 na de meeste penalty's scoorde. Dit weekend spelen we tegen de ploeg die de meeste penaltydoelpunten moesten slikken.
Staartploegen Meerbeek, en Begijnendijk (en Bierbeek) staan ook bovenaan in deze rangschikking. Maar verrassend genoeg staat ook United tussen deze ploegen.


1-10 of 276