In de marge‎ > ‎

Bornem - VKE Eizer: 1-3

Geplaatst 9 aug. 2014 11:46 door Guy Vandyck   [ 31 aug. 2014 08:38 bijgewerkt ]
Het is een aartsmoeilijke verplaatsing helemaal in het begin van het seizoen. En de voorbereiding liepen niet ideaal: Johan liep nog met de tekenen van de operatie aan de knie.. Ruben en Dorian hadden al bewezen dat ze dit fysiek aankunnen, maar zouden ze de volledige wedstrijd kunnen volmaken (en dus een nachtje doordoen) na een vermoeiende week op de VKE stage, respectievelijk een vermoeiende week aan zee? Niko had al meermaals bewezen dat hij het nachtje kan doordoen, maar moet nog bewijzen dat hij de 100km fysiek aankan. 

Daarenboven waren de omstandigheden verre van ideaal. Net voor de start - vrijdagavond 21u00 - kwam een regenbui iedereen nat maken. Ook gedurende de eerste helft goot het meermaals pijpenstelen, en de wind stond in het nadeel. In de 2de helft was de storm voorbij en hadden ze jammer genoeg dus geen wind in de rug... 

Tot aan de helft was er buiten het weer niets noemenswaardig te melden. Ruben en Dorian waren het eerst de kleedkamers uit. Niko had zijn tijd genomen (het feit dat de kleedkamers aan de brouwerij van Palm lagen zal er wel voor iets tussen zitten) . En Johan begon last te krijgen, maar zette door.

Zeven kilometer in de tweede helft kwam er een opdoffer.  Johan ondervond dat een knieoperatie en een dodentocht dan toch niet goed samengaan. (Het is ook wel een beetje zot om ervan uit te gaan dat dat wel samengaat; maar ja, je moet sowieso wel wat zot zijn om aan zo'n tocht te beginnen.En dat hij het wel degelijk kan met een goede knie heeft hij al in het verleden bewezen.)  Jammer genoeg zijn er in deze wedstrijd geen bankzitters die kunnen invallen. 1-0 voor Bornem. Bij de anderen begonnen de blaren en de krampen zich te manifesteren. En dan komt de raad van de organisatie: "Nu is het moment om door te zetten. De krampen en blaren sleep je mee tot de finish, maar binnen een uur is het licht en dan kijk je er helemaal anders tegenaan." Lijkt me makkelijker gezegd dan gedaan.

Vijf uur voor affluiten kwam de kentering voor  Eizer. Eerst bereikten Dorian en Ruben hun doel. Zij hadden voorgesteld beter te doen dan vorig jaar. Het dipje dat ze toen kenden net voor het einde bleef uit. Ze kwamen aan om 16u45, een uur beter dan vorig jaar.  1-2 voor Eizer. 
Ook Niko wou beter doen dan vorige keer. Niemand weet wat dat precies inhoudt, maar 1 feit is zeker: hij had zichzelf overtroffen door de 100km vol te maken en nog tijd over te hebben om een Duveltje te nuttigen in Bornem. De laatste 20 km stapte hij aan 5km/u, wat uitzonderlijk snel is na 80 kilometer in de benen. Iets na 18u00 overschreed hij ook de finish. 1-3 voor Eizer en van dan af was het rustig wachten op het affluiten aan een Bornems terrasje.

Het is zeker, iedereen verdient evenveel respect voor deze dodentocht die gekend is als de moeilijkste in jaren. We vragen dus om de goede doelen waarvoor zij stapten te steunen, zie hieronder.
Giften tot 40 euro:
Rekening nummer: BE14 7995 2573 8483
met vermelding: "sponsoring dodentocht"

Giften vanaf 40 euro (fiscaal aftrekbaar).
Rekening nummer: BE87 0682 0533 6394
met vermelding: "dodentocht Johan Stallaert"
Geef een berichtje aan Johan van je gift, want hij houdt graag statistiekjes bij :-).

Voedselhulp Overijse

Rekening nummer: BE20 6528 2431 3156
met vermelding: "sponsoring dodentocht"