In de marge

Bornem - VKE Eizer: 1-3

Geplaatst 9 aug. 2014 11:46 door Guy Vandyck   [ 31 aug. 2014 08:38 bijgewerkt ]

Het is een aartsmoeilijke verplaatsing helemaal in het begin van het seizoen. En de voorbereiding liepen niet ideaal: Johan liep nog met de tekenen van de operatie aan de knie.. Ruben en Dorian hadden al bewezen dat ze dit fysiek aankunnen, maar zouden ze de volledige wedstrijd kunnen volmaken (en dus een nachtje doordoen) na een vermoeiende week op de VKE stage, respectievelijk een vermoeiende week aan zee? Niko had al meermaals bewezen dat hij het nachtje kan doordoen, maar moet nog bewijzen dat hij de 100km fysiek aankan. 

Daarenboven waren de omstandigheden verre van ideaal. Net voor de start - vrijdagavond 21u00 - kwam een regenbui iedereen nat maken. Ook gedurende de eerste helft goot het meermaals pijpenstelen, en de wind stond in het nadeel. In de 2de helft was de storm voorbij en hadden ze jammer genoeg dus geen wind in de rug... 

Tot aan de helft was er buiten het weer niets noemenswaardig te melden. Ruben en Dorian waren het eerst de kleedkamers uit. Niko had zijn tijd genomen (het feit dat de kleedkamers aan de brouwerij van Palm lagen zal er wel voor iets tussen zitten) . En Johan begon last te krijgen, maar zette door.

Zeven kilometer in de tweede helft kwam er een opdoffer.  Johan ondervond dat een knieoperatie en een dodentocht dan toch niet goed samengaan. (Het is ook wel een beetje zot om ervan uit te gaan dat dat wel samengaat; maar ja, je moet sowieso wel wat zot zijn om aan zo'n tocht te beginnen.En dat hij het wel degelijk kan met een goede knie heeft hij al in het verleden bewezen.)  Jammer genoeg zijn er in deze wedstrijd geen bankzitters die kunnen invallen. 1-0 voor Bornem. Bij de anderen begonnen de blaren en de krampen zich te manifesteren. En dan komt de raad van de organisatie: "Nu is het moment om door te zetten. De krampen en blaren sleep je mee tot de finish, maar binnen een uur is het licht en dan kijk je er helemaal anders tegenaan." Lijkt me makkelijker gezegd dan gedaan.

Vijf uur voor affluiten kwam de kentering voor  Eizer. Eerst bereikten Dorian en Ruben hun doel. Zij hadden voorgesteld beter te doen dan vorig jaar. Het dipje dat ze toen kenden net voor het einde bleef uit. Ze kwamen aan om 16u45, een uur beter dan vorig jaar.  1-2 voor Eizer. 
Ook Niko wou beter doen dan vorige keer. Niemand weet wat dat precies inhoudt, maar 1 feit is zeker: hij had zichzelf overtroffen door de 100km vol te maken en nog tijd over te hebben om een Duveltje te nuttigen in Bornem. De laatste 20 km stapte hij aan 5km/u, wat uitzonderlijk snel is na 80 kilometer in de benen. Iets na 18u00 overschreed hij ook de finish. 1-3 voor Eizer en van dan af was het rustig wachten op het affluiten aan een Bornems terrasje.

Het is zeker, iedereen verdient evenveel respect voor deze dodentocht die gekend is als de moeilijkste in jaren. We vragen dus om de goede doelen waarvoor zij stapten te steunen, zie hieronder.
Giften tot 40 euro:
Rekening nummer: BE14 7995 2573 8483
met vermelding: "sponsoring dodentocht"

Giften vanaf 40 euro (fiscaal aftrekbaar).
Rekening nummer: BE87 0682 0533 6394
met vermelding: "dodentocht Johan Stallaert"
Geef een berichtje aan Johan van je gift, want hij houdt graag statistiekjes bij :-).

Voedselhulp Overijse

Rekening nummer: BE20 6528 2431 3156
met vermelding: "sponsoring dodentocht"Dodentocht 2014

Geplaatst 6 aug. 2014 11:31 door Guy Vandyck   [ 10 aug. 2014 12:45 bijgewerkt ]


Niet minder dan 4 dapperen van VKE Eizer zullen vrijdagavond aan de start staan van de dodentocht. Niko (T1), Dorian (U21), Johan (Gerechtigd correspondent) en Ruben (1e ploeg) zijn onderweg in hun tocht van 100 km.

Ze starten om 21u00 in Bornem en hopelijk zijn ze daar binnen de 24 uur weer. Je kan hen volgen via http://tracking.dodentocht.be/ of via deze appHun inschrijvingsnummers:
- Dorian: 10199
- Ruben: 10234
- Niko: 1879
- Johan: 1646 

Tegelijk proberen ze centjes te verzamelen voor het goede doel: contacteer niko @vke-eizer.be (voor VZW Voedselhulp Overijse) of johan @vke-eizer.be (voor De Kerselaar) voor meer info. 

De dodentocht is ondertussen voorbij, een verslag vind je hier...

Giften tot 40 euro:
Rekening nummer: BE14 7995 2573 8483
met vermelding: "sponsoring dodentocht"

Giften vanaf 40 euro (fiscaal aftrekbaar).
Rekening nummer: BE87 0682 0533 6394
met vermelding: "dodentocht Johan Stallaert"
Geef een berichtje aan Johan van je gift, want hij houdt graag statistiekjes bij :-).

Voedselhulp Overijse

Rekening nummer: BE20 6528 2431 3156
met vermelding: "sponsoring dodentocht"

Dorian Hayen en Ruben Vandyck

Geplaatst 11 aug. 2013 00:34 door Guy Vandyck   [ 15 jun. 2014 06:21 bijgewerkt ]


Facebook Twitter More... 
Over hoe men zich moet voorbereiden op het nieuwe seizoen bestaan 1000 theorieën en evenveel gebruiken.  Sommigen onderhouden de conditie al joggend, sommigen blijven voetbal spelen met maten, makkers (en Maes), sommigen profiteren ervan om de voetbal tactiek bij te schaven door de wedstrijden van Club Brugge te analyseren en anderen zweren bij een voetbal-vasten. 
Dorian Hayen en Ruben Vandyck hebben een heel aparte voorbereiding voorzien, en schreven zich in voor de Dodentocht in Bornem. Ze startten samen met 11172 anderen om 9 uur 's avonds. Het vergde heel wat doorzettingsvermogen, karakter en steun aan elkaar. Maar  na een nachtje doordoen en meer dan 20 uur stappen haalden ze de finish (samen met 6975 anderen). En daar mogen ze trots op zijn.
Nu volgen nog enkele dagen, het zal niet anders kunnen, recuperatie. En dan mogen ze doorzettingsvermogen, karakter en teamgeest tonen op het voetbalveld. Proficiat, nog een goed seizoen!
  Ook op het voetbalveld zetten ze mooie prestaties neer: 
Dorian werd vorig jaar verkozen tot meest regelmatige speler ,
en Ruben speelde dit jaar zijn eerste wedstrijden met de 1ste ploeg.

 Wens je ook een speler  in de kijker te zetten, laat het zeker weten: spelerindekijker@vke-eizer.be!

1-3 of 3